Az Opus Global által a Budapesti Értéktőzsde  prémium kategóriájába bevezetett névre szóló törzsrészvények piacán valószínűsített piaci visszaélések feltárása érdekében a Magyar Nemzeti Bank a társaság bejelentésére alapítottan hivatalból piacfelügyeleti eljárást indított – jelentette be az Opus Global szerdán a BÉT honlapján.

Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője az MTI kérdésére megerősítette, hogy az MNB megvizsgálta az Opus Global októberi bejelentését, amelynek nyomán a jegybank úgy ítélte meg, hogy a tények, történések tisztázására piacfelügyeleti eljárás megindítása szükséges. A folyamatban lévő vizsgálat eredményeiről annak lezárulta után lehet beszámolni – tette hozzá a szóvivő.

Az Opus Global Nyrt. az Opus-részvények kereskedésének piacán valószínűsített piaci visszaélések feltárása érdekében két hete tett bejelentést a Magyar Nemzeti Banknál (MNB). Mivel a bejelentés short ügyletekre vonatkozott, az ezzel kapcsolatos esetleges jogszabálysértéseket kezdte vizsgálni a jegybank.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...