Az első hat hónapban elért működési eredmény valamivel meghaladja a teljes éves céltartomány felezőpontját. Az alacsonyabb nyereségadó ellensúlyozta a működési és nem-működési eredmény visszaesését, ennek köszönhetően a részvényesek számára adózott eredmény változatlanul 3,8 milliárd euró volt. Továbbra is jó úton haladunk a 2018. évi működési eredményre vonatkozó célunk felé. Köszönettel tartozom az Allianz-csapat minden tagjának, akik összes országunkban és tagvállalatunknál lehetővé tették ezt. Így bizonyos lehetek abban, hogy megvalósítjuk hároméves Megújulási Programunk céljait – közölte Oliver Bäte, az Allianz SE vezérigazgatója.

1Vagyon- és felelősségbiztosítás: erőteljes belső növekedés és jó működési teljesítmény

  • 2018 második negyedévében a bruttó díjbevétel 12,1 milliárd eurót tett ki az előző év azonos időszakában elért 11,7 milliárd euróhoz képest. Az árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított belső növekedés elérte a 7,3 százalékot, ezen belül az árhatások 2,2 százalékot, a mennyiségi hatások pedig 5,1 százalékot tettek ki. A növekedés elsősorban az AGCS, az Allianz Partners és az Allianz Németország teljesítményével volt magyarázható.
  • A kombinált hányad 2018 második negyedévében 93,7 százalékról 94,1 százalékra nőtt, amely magasabb kárhányadot tükröz; ez a jelentős veszteségek és az időjárással összefüggő események nagyobb összegének tudható be, amelyet részben ellensúlyoz a jobb költséghányad.
  • A működési eredmény gyakorlatilag változatlan, az előző év azonos időszakában elért 1,446 milliárd euróhoz képest 1,455 milliárd euró volt.

„A vagyon- és felelősségbiztosítás jó eredményei tükrözik vállalatunk erős alapjait. Amint azt a költséghányad alakulása is mutatja, hatékonysági kezdeményezésünk terén sikerült előrelépnünk. Továbbra is jó úton járunk a 94 százalékos kombinált hányadban meghatározott cél megvalósítása felé”

– nyilatkozta Giulio Terzariol, az Allianz SE számviteli rendért felelős vezetője.

2018 első félévében a bruttó díjbevétel az előző év azonos időszakában elért 29,4 milliárd euróhoz képest kis mértékben, 30 milliárd euróra nőtt. Az árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított belső növekedés 5,9 százalékos volt, elsősorban az AGCS, az Allianz Németország, valamint az Allianz Partners kedvezően alakuló teljesítményének köszönhetően. A működési eredmény az előző év azonos időszakához képest kis mértékű, 0,9 százalékos növekedéssel 2,729 milliárd eurót ért el a magasabb jegyzési eredményből adódóan. A kombinált hányad 93,5 százalékról 0,2 százalékponttal 94,4 százalékra javult.

2/3 – Olvasson tovább, következnek a Élet- és egészségbiztosítási adatok…

Vissza

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...