Az év eddigi legmelegebb hetében mindenki elgondolkozik, hogy milyen jó lenne egy medencés családi ház kertjében enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeken. De vajon mennyire elterjedtek a medencés családi házak? Milyen költségekkel kell számolni és megléte esetén többet ér-e az ingatlanunk? A Duna House medencés összefoglalóját olvashatják.

1Egyelőre több a telepíthető medence, mint az épített

A fedhető és fűthető medence még tovább hosszabbítja a szezont, forrás: Duna House Prime, dhprime.hu

Változó igényekkel és lehetőségekkel találkozhatunk családi házak esetében a mostani ingatlanpiacon

Az átlagos vagy jól felszerelt házak esetében a legtöbb esetben még nem épített, hanem a gyorsabban és olcsóbban telepíthető medencékkel találkozhatnak a vevők. Ezeknek a merev vagy fémvázas medencéknek jóval kisebbek a kezdeti költségei, és igény esetén akár még költöztethető, szállítható is, ezáltal egyáltalán nem biztos, hogy egy későbbi ingatlantranzakció része lesz, így az árat sem befolyásolja jelentősen. Az ingatlantulajdonosoknak, akik ilyen medencét szeretnének a beruházás költségeinél 50 és 400 ezer forint között kell számolniuk, illetve az évente minimum egyszeri vízfeltöltés és vízcsere, valamint vegyszerköltségek is növelni fogják kiadásaikat.

A medencének komoly fenntartási költségei is vannak

Az épített medencével rendelkező ingatlanoknál már jelentősebb hatás érzékelhető az árazás tekintetében, de jellemzően ezekben az esetekben is a lakóingatlan és a telek nagysága a legfontosabb ármeghatározó tényező. A Duna House szakértői szerint egy-egy modern, jól felszerelt medence, ha az árban nem is mutatható ki, de nagyban megkönnyítheti az értékesítési folyamatot.

  • A vevők esetében érdemes átgondolni, hogy a medencéknek nem csak a telepítési, hanem fenntartási költségei sem jelentéktelenek.
  • A feltöltési, felfűtési és tisztán tartási kiadások jelentősen befolyásolhatják a megvásárolni kívánt ház rezsi költségét.
  • Épített medencéknél a beruházási költség pár százezer forinttól kezdve a milliós nagyságrendet is elérheti.
  • Az éves működési költséget illetően egy kültéri medencénél 80-100 ezer forinttal érdemes számolni, ami egy beltéri fűtött medencénél több mint félmillió forint is lehet.
  • A költségek legnagyobb része a fűtési és elektromos áram díja, de kalkulálni kell a megnövekedett vízhasználat és a vegyszer költségeivel is.

Még közel sincs vége! Olvasson tovább, mert követeznek a Luxus trendek, elvárások

Vissza

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...