A 2016-os statisztikai adatok alapján 30 ezer gyermek szorult kórházi felvételre, 470 ezren pedig ambuláns ellátásra baleseti okok miatt. A gyermekbalesetek fele-kétharmada a nyári hónapokban, a szünidő alatt következik be.

Pótolni kell a táppénz miatt kieső családi bevételeket is

A felmérések szerint az összes kifizetett táppénz negyede gyermekgondozáshoz kapcsolódik, azaz

Az emberek azért kénytelenek szabadságot kivenni, hogy otthon maradjanak beteg gyerekükkel. Ez ugyanakkor kieső családi bevételt jelent, amit pótolni kell.

– mondta Hornung Ágnes.

A Pénzügyminisztérium államtitkára emlékeztetett: a kormány tavaly ősszel 7 évre szóló Pénzügyi tudatosság kormánystratégiát alkotott meg, amelynek célja, hogy Magyarország polgárai rövid időn belül pénzügyi ismeretekkel jobban felvértezve tudjanak eligazodni a pénz világában. A pénzügyi tudatosság alapvető eleme az előrelátás, a kockázatok csökkentése – a felelős gondoskodásban ezért van kiemelt helye a biztosításoknak.

Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium államtitkára | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.hu

Fontos az előrelátás mind a biztosítások megkötésekor, mind a megfelelő szolgáltatást nyújtó nyári program, tábor kiválasztásakor

Az állam az alapokat biztosítja – utalt az ingyenes tanulóbiztosításra, illetve a gyermekek jövőjét megalapozó babakötvény intézményére Hornung Ágnes, hangsúlyozva, hogy a családokon múlik, hogy milyen további lehetőségek igénybevételével, öngondoskodással teszik biztosabbá gyermekük közeli és távolabbi jövőjét.

Tavaly 742 milliárd forintot költöttünk külföldön

Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet: bár az utasbiztosítások díjbevétele az elmúlt év során közel 17 százalékkal, 12,5 milliárd forintra emelkedett, s az idei első negyedév még jobban indult, a biztosításokra áldozott összeg eltörpül attól a 742 milliárd forinttól, amit tavaly elköltöttek honfitársaink külföldön.

Az utazóknak még mindig csak 45-50 százaléka köt utasbiztosítást, a bankkártyákba épített, sokszor csökkentett szolgáltatású biztosítás nem védi a gyerekeket.

– emlékeztetett Lehel Gábor.

Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.huEz is érdekelheti:

Tudtad? Belföldre is köthetünk utasbiztosítást

Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója, arra hívta fel a figyelmet, hogy ma már mind több biztosítónál nem csak külföldre, hanem belföldre is köthető „utasbiztosítás”, olyan speciális balesetbiztosítás, amelyeket csak egy-egy belföldi utazás, vagy épp a gyerekek táborozásának idejére köthetünk meg. Baj esetén ezek a biztosítások asszisztencia szolgáltatásuk révén nagy segítséget nyújthatnak a betegirányítás vagy -szállítás terén, de poggyászkárokra is fedezetet biztosítanak.

  • Pandurics Anett kiemelte, hogy már elérhetők a belföldi utasbiztosítások csoportos változatai is, amelyek például az iskolai kirándulások vagy épp a táborozások alkalmával nyújthatnak biztosítási védelmet egész osztályközösségek, iskolai- vagy egyéb táborok résztvevői számára.
  • A nyári táborok kapcsán pedig minőségi ismérv lehet, hogy a táborszervező rendelkezik-e táboroztatói felelősségbiztosítással.
Pandurics Anett,  a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.hu

Speciális, gyermekek számára fejlesztett balesetbiztosítások is vannak

Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint a piacon megtalálhatóak speciális, a gyerekek számára fejlesztett balesetbiztosítások, amelyek nem csak a gyerekek körében gyakoribb csonttörésekre vagy épp égési sérülésekre adnak magasabb térítést, de figyelemmel vannak például arra is, hogy a gyerekek kórházba kerülése miatt a szülők az első ápolási naptól kieshetnek munkájukból.

Sztanó Imre arról is beszélt, hogy miközben a családok közel háromnegyede számára fontos a gyermekük jövője, mindössze 19 százalékuk rendelkezik valamilyen megtakarítással ennek fedezetére, ráadásul ezen belül is 25 százalékos súlyt a babakötvény képvisel.

Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.hu

Még több kép a galériában.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...