Barion Pixel
17.1 C
Budapest
- 2024. április 12.
/  Gyula
Kezdőlap Címkék Pénzügyminisztérium

Címke: Pénzügyminisztérium

A kormány növeli a kis biztosítók adókedvezményét

A kormány jelentősen, 2,5-szeresére emeli a kis biztosítókat segítő adókedvezmény értékhatárát, így a legkisebb biztosítók nagyobb adókedvezményben részesülhetnek - jelentette be keddi közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

A kormány tovább javítja az egyensúlyi mutatókat

Az idei év gazdasági folyamataira rányomja a bélyegét az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság. A háborús időkben a kormány elsődleges célja a családok és a munkahelyek védelme, valamint a nyugdíjak értékének megőrzése.

Magyarország továbbra is befektetésre ajánlott mindhárom nagy hitelminősítőnél

A veszélyes nemzetközi környezet és a szankciós infláció miatt befektetésre ajánlott kategóriában tartva, stabil kilátással "BBB-" osztályzatúra módosította Magyarország besorolását a Standard&Poor's (S&P).

Varga Mihály: A kormány célja, hogy mérsékelje a szankciós energiaválság káros hatásait

Egész Európának, így a magyar embereknek és vállalkozásoknak is szankciós felárat kell fizetniük az energiáért, a kormány elsődleges célja ezeknek a káros hatásoknak a mérséklése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Unió pénzügyminisztereinek tanácskozása után Luxembourgban.

Újabb adóügyi könnyítés több ezer kisvállalkozásnak

Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek csütörtökön küldött közleményben.

Kormánydöntés: A magyar állam tulajdont szerezhet az AEGON és az UNION biztosítókban

Döntött a kormány: Magyarország és a Vienna Insurance Group várható szerződéskötése után a magyar állam tulajdont szerezhet a magyar AEGON társaságokban és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt

Pénzügyminisztérium: Díjat nyert a MABISZ kárbejelentő alkalmazása

A Magyar Biztosítók Szövetségének kárbejelentő alkalmazása, az InsureTech, valamint a Billingo online számlázó nyerte el a Pénzügyminisztérium (PM) támogatásával meghirdetett elismerést, az Év technológiai megoldása díjat

Remek hír: Újra díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosságot!

Harmadik alkalommal írta ki a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj pályázatot a Pénzügyminisztérium, az elismeréssel azokat a diákokat, pedagógusokat - és adott esetben intézményeket - díjazzák, akik újszerű, élményszerű és diákbarát megoldásokat mutatnak fel a pénzügyi tudatosság területén

KIVA-kalkulátor: A KKV-k is spórolhatnak az adón!

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátora

Varga Mihály: A jövő évi költségvetés leghangsúlyosabb eleme a gazdaság-újraindítási akcióterv

A jövő évi költségvetés leghangsúlyosabb eleme a gazdaság-újraindítási akcióterv, amely lehetővé teszi, hogy mindenki talpra tudjon állni, akit a koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozott - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK