A változó mennyiségű felhőzet mellett általában többórás napsütésre is számítani lehet. Szórványosan zápor, helyenként zivatar kialakulhat átmeneti szélerősödéssel. Éjszaka a felhők nagyrészt feloszlanak, de elsősorban a keleti, északkeleti megyékben zápor előfordulhat.

Szombaton a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, főként a Dunától keletre várható elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Pénteken az északnyugati, szombaton pedig az északi szél helyenként erős lesz.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek északkeleten valószínűek.

Európa időjárása

  • Az elmúlt napokban Észak-Európában tapasztalt szokatlanul magas hőmérsékleti értékeket egy ciklon érkezése szüntette meg. Finnországban is már csupán 20, 25 fok volt a legmelegebb órákban, míg Svédországban többnyire 20 fok alatt maradt a csúcsérték.
  • A frontátvonulás ebben a térségben nem okozott számottevő csapadékot, ugyanakkor délebbre, Lengyelország, Csehország és Szlovákia területén több helyen 20 mm-t meghaladó csapadék hullott. A ciklon mögött Skandinávia, illetve a Brit-szigetek fölött magasnyomás erősödött meg, ezt azonban hűvösebb, óceáni eredetű levegő tölti ki, így a hőmérséklet csúcsértéke jellemzően 15 és 22 fok között változik.
  • Hasonló hőmérsékleti értékek fordulnak elő Európa más tájain is, ez alól csak az Ibériai-félsziget, a Balkán-félsziget, valamint a Kelet-európai-síkság egyes részei képeznek kivételt. Ezekben a térségekben a csúcsérték általában 25 és 30 fok között alakul.
  • A Kárpát-medence időjárását szombat estig a kelet felé távolodó ciklonális mező mellett az északnyugati anticiklon is egyre jobban befolyásolja.

NEKED AJÁNLJUK

Generali: Erősödik az online ügyintézés, de a személyes kapcsolat pótolhatatlan

Változásokat hozott a járványhelyzet a magyar biztosítási piacon: új termékek jelentek meg a koronavírus kapcsán, miközben korábban népszerű szolgáltatások váltak mellőzötté, és felértékelődött a tanácsadás szerepe.

Julianna Dinsdale lett az UNIQA Biztosító új stratégiai és transzformációs igazgatója

Az UNIQA Biztosító üzletfejlesztési terveiben évek óta komoly fókuszt kap a transzformáció és a belső folyamatok optimalizálása, ennek érdekében nyáron dedikált igazgatót neveztek ki a terület élére Julianna Dinsdale személyében.

Deloitte elemzés: A biztosítók ráléptek a digitális szupersztrádára

A COVID-19 járvány miatt bevezetett korlátozások digitális lépéskényszerbe hozták a biztosítási szektort: megváltozott az értékesítési környezet, meg kellett teremteni a távoli munkavégzés feltételeit.

Euler Hermes: 2021-ben likviditási sokk érheti a magyar vállalatokat

Magyarország 2022-re érheti el a járvány előtti gazdasági teljesítményt, addig azonban kemény két év vár a magyar vállalatokra – figyelmeztet az Euler Hermes legfrissebb előrejelzése.

Netrisk.hu: Ki lettek okosítva az ügyfelek, egyre tudatosabbak vagyunk ha lakásbiztosításról van szó

A Netrisk.hu adatai szerint gyorsan nő a kiegészítő biztosítások népszerűsége: a megkötött lakásbiztosításoknak 59 százalékához igényeltek egy vagy több kiegészítő biztosítást is, ez az arány az előző években még nem érte el a 40 százalékot sem.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...