Kövesse Facebook oldalunkat!

A változó mennyiségű felhőzet mellett általában többórás napsütésre is számítani lehet. Szórványosan zápor, helyenként zivatar kialakulhat átmeneti szélerősödéssel. Éjszaka a felhők nagyrészt feloszlanak, de elsősorban a keleti, északkeleti megyékben zápor előfordulhat.

Szombaton a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, főként a Dunától keletre várható elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Pénteken az északnyugati, szombaton pedig az északi szél helyenként erős lesz.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek északkeleten valószínűek.

Európa időjárása

  • Az elmúlt napokban Észak-Európában tapasztalt szokatlanul magas hőmérsékleti értékeket egy ciklon érkezése szüntette meg. Finnországban is már csupán 20, 25 fok volt a legmelegebb órákban, míg Svédországban többnyire 20 fok alatt maradt a csúcsérték.
  • A frontátvonulás ebben a térségben nem okozott számottevő csapadékot, ugyanakkor délebbre, Lengyelország, Csehország és Szlovákia területén több helyen 20 mm-t meghaladó csapadék hullott. A ciklon mögött Skandinávia, illetve a Brit-szigetek fölött magasnyomás erősödött meg, ezt azonban hűvösebb, óceáni eredetű levegő tölti ki, így a hőmérséklet csúcsértéke jellemzően 15 és 22 fok között változik.
  • Hasonló hőmérsékleti értékek fordulnak elő Európa más tájain is, ez alól csak az Ibériai-félsziget, a Balkán-félsziget, valamint a Kelet-európai-síkság egyes részei képeznek kivételt. Ezekben a térségekben a csúcsérték általában 25 és 30 fok között alakul.
  • A Kárpát-medence időjárását szombat estig a kelet felé távolodó ciklonális mező mellett az északnyugati anticiklon is egyre jobban befolyásolja.

NEKED AJÁNLJUK

MABISZ: Több mint 140 millió előleget kaptak a tavaly márciusi tömegbaleset károsultjai

Az egy évvel ezelőtti, az M1-es autópályán bekövetkezett tömeges baleset hatósági vizsgálata még nem zárult le, de a magyarországi biztosítótársaságok már több mint 140 millió forint jogcím nélküli előleget fizettek ki a károsultaknak, és ennél is nagyobb összeget tartalékolnak a további kifizetésekre

Allianz kutatás: Mutatjuk a nők számára fontos pénzügyi prioritásokat

Öngondoskodás és pénzügyi tudatosság, szélesedő női jelenlét a vállalati szegmensben: csak néhány azon területek közül, ahol egyre inkább úgy tűnik, megerősödtek a nők.

Lecsapott az MNB: 14 milliós bírságot kapott a CIG Pannónia Életbiztosító!

Hiányos befektetési életbiztosítási szerződések miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 14 millió forint bírságot szabott ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-re.

MABISZ: Olcsó a KGFB idehaza, Európában máshol magasabbak a tarifák

Nemzetközi összehasonlításban a magyar KGFB-tarifák az elmúlt évek emelkedése ellenére is a legolcsóbbak közé tartoznak Európában - állapította meg közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége

Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet három biztosító

A 2016-os statisztikai adatok alapján 30 ezer gyermek szorult kórházi felvételre, 470 ezren pedig ambuláns ellátásra baleseti okok miatt. A gyermekbalesetek fele-kétharmada a nyári hónapokban, a szünidő alatt következik be.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...