Kövesse Facebook oldalunkat!

3,6 milliárd eurós működési eredménnyel (operating result) és 1,5 milliárd eurós nettó nyereséggel zárta az év első 9 hónapját a nemzetközi Generali Csoport. A megszűnt tevékenységek eredményét megelőző nyereség 7,2%-kal nőtt.

Stabil eredmények

Az élet- és nem-élet biztosítási ágazatok is stabil eredményeket értek el, annak ellenére, hogy a természeti károkból adódó kárráfordítás 70 millió euróval emelkedett. A közel 52 milliárd eurós díjbevétel továbbra is stabil, a nem-élet biztosítási ágazatban 1,4%-os emelkedést mutatott. Az életbiztosítási ágazat 8 milliárd eurót meghaladó nettó pénzbeáramlása a kategória legjobb szintjét mutatja.

A nemélet kombinált hányad (combined ratio) 93%-kal kiváló szinten maradt a 0,7%-pontos növekedés után is. Az évesített 13,2%-os sajáttőke-arányos megtérülés pedig összhangban van a kitűzött 13% fölötti céllal.

A vállalat tőkehelyzete tovább erősödött: a gazdasági szolvenciaráta 215%.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...