Kövesse Facebook oldalunkat!

A társaság rekord gyorsasággal fejlesztette ki az új Lakásszámla termékét, amelyet azóta továbbiak követtek. A cégcsoport rövidesen új piacokra is belép, hogy ügyfelei lakásálmait még szélesebb körben meg tudja valósítani – jelentette be Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója a társaság május 16-i sajtótájékoztatóján.

Nagy levegőt vett a Fundamenta, lehetőségként élték meg a változást

2018 „rendkívüli és különleges” év volt a Fundamenta számára. (finoma szólva – a szerk.) A lakás-takarékpénztári piacot vezető cég impozáns eredményeket ért el, ugyanakkor a működését szabályozó törvényi változások miatt új kihívásokkal is szembe kellett néznie.

Az első időszak valóban mozgalmas volt, ám a változást lehetőségnek éltük meg. Lehetőségünk volt a megújulásra és új megközelítési módok alkalmazására – ez egy nagyon inspiráló időszak volt számunkra. Új irányokat határoztunk meg, amelyeknek hatására új piacok felé nyitunk – egy új élet születésének lehettünk részesei! Erős alapokra építünk, a 900.000 ügyfelünkre, a 2000 fős értékesítési hálózatunkra és a lakástakarékpénztári konstrukcióra, amelyeknek köszönhetően a jövőben is stabilitást és kiszámíthatóságot jelentünk mind a tulajdonosaink, mind az ügyfeleink számára.”

– mondta el Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató.

Morafcsik László, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgató-helyettese | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu

Stabil piacot vizionálnak – immár az új alkotás úti irodából

A 2018. október 16-i törvényi változást követően a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elemezte szerződés állományát. A piacvezető Fundamenta a 2018. október 17-én hatályba lépett törvényi változást követően rekord gyorsasággal reagált a változásokra.

Az új termék, a Gondoskodó Lakásszámla tulajdonosai – legfeljebb havi 40 ezer forint megtakarítás esetén – éves 5 százalék kamatbónuszra és rendkívül kedvező, 2,9 százalékos lakáskölcsön kamatra jogosultak. A tavaly novemberben bevezetett termékünk kiemelkedően sikeres: mára több tíz milliárd forintos állományt kezelünk, bizonyítva ezzel azt, hogy a lakás-takarékpénztári termékek iránt állami támogatás nélkül is van kereslet csakúgy, mint Németországban is, ahol az értékesítés 70 százaléka állami támogatás nélküli.

– hangsúlyozta Morafcsik László vezérigazgató-helyettes.




Megújult a Fundamenta eBanking felülete

Új fejlesztés a hónap végétől elérhető megújult eBanking felület, amely egyszerű és jól áttekinthető lehetőséget biztosít azoknak, akik ügyeiket online szeretnék intézni. Az aktuális információk és a számlatörténet megtekintése mellett az ügyfelek személyes adataikat tudják módosítani, a befizetéseiket is itt tudják kezelni, valamint új lakáselőtakarékossági szerződést is tudnak kötni az új felületen.

A 2 ezer fős értékesítési hálózatunk szaktudása és elkötelezettsége hatalmas érték számunkra, ami lehetővé teszi, hogy sikeresek legyünk az új piacunkon és az ökoszisztéma stratégiánk megvalósításában is.

– fogalmazott Morafcsik László vezérigazgató-helyettes.

Tátrai Bernadett, A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu

Új szegmensekben is látnak fantáziát

Az ökoszisztéma stratégia megvalósítása keretében a társaság 2019-es innovációi között szerepel – az új lakás-takarékpénztári termékek kiegészítése mellett – az új piaci szegmensekbe tervezett belépés is. Az egyik ilyen a megújuló energiaforrások, ezen belül első lépésként a napelem-rendszerek telepítésének közvetítése, illetve finanszírozása. A napelemes rendszerekkel immár tényleges energia-megtakarítás is elérhető, sőt a Fundamenta Solar finanszírozási modelljének köszönhetően teljes egészében megtérülő beruházásról beszélhetünk.

Ez alapján a Fundamenta Solar terméke az ügyfelek számára egyfajta elő-takarékosságot is jelent.

Már bejegyezték a Fundamenta új ingatlanközvetítő cégét

Az idei év igazi újdonsága, hogy a társaság belép az ingatlanközvetítés piacára. A Fundamenta-cégcsoport ingatlanközvetítésre specializálódott leányvállalatát a cégbíróság már bejegyezte, az ügyfelek a nyár folyamán már találkozhatnak ezzel a szolgáltatással.

  • Az új üzletágon keresztül a jövőben egy kézből kínálja a Fundamenta Ingatlan az ingatlanok vételét, eladását, valamint finanszírozását.
  • Az értékesítési hálózat így az ingatlanpiac finanszírozásán túl immár az ingatlanok értékesítésében és közvetítésében is az ügyfelek rendelkezésére áll.

A nyári budapesti indulást követően ezt a tevékenységet a Fundamenta a jövő évtől kezdődően országosan is kiterjeszti. 

Tátrai Bernadett, A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu

A számok tükrében

2018. végére a Fundamenta – kamatokkal és támogatásokkal növelt – bruttó betétállománya meghaladta az 502 milliárd forintot, ami 67 milliárd forinttal, 15 százalékkal több volt, mint a 2017. év végi állomány.

A kihelyezett hitelek állománya is jelentősen, az előző év végi 343 milliárdos szintről 408 milliárd forintra növekedett 2018 végére. A 400 milliárd forintot meghaladó hitelállománnyal a Fundamenta a lakáshitel-piac több mint 12 százalékát tudhatja magáénak, a fix kamatozású lakáshitelek állományát tekintve pedig a piac közel harmadát fedi le. A társaság a tavalyi évet 8,34 milliárd forintos adózás előtti és 6,98 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta.




Ma már nem lehet bárkiből „csak úgy” pénzügyi tanácsadó

Morafcsik László vezérigazgató helyettes emlékeztetett, hogy a Fundamentának 2000 fős értékesítői csapata van Magyarországon. A kollégáikat folyamatosan képzik és komoly vizsgkat kell letenniük ahhoz, hogy pénzügyi közvetítőként helyezkedjenek el. Habár az értékesítésben dolgozó kollégák száma némíleg csökkent tavaly október óta, (a másodállásban dolgozó kollégák egy része elment) az aktív állományú kollégák megmaradtak.

Morafcsik László, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgató-helyettese | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu

Nem a locsolókanna elv alapján önitk a hiteleket

Újságírói kérdésre Tátrai Bernadett elmondta, hogy Németországban például állami támogatás nélkül is simán megveszik a terméket. A Lajtától nyugatra ugyanis nem kap mindenki állami támogatást, aki lakáselőtakarékossági szerződést köt, csak aki erre rászorul, vagy például több gyermeket nevel. 

Tátrai Bernadett, A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...