Barion Pixel
19.5 C
Budapest
- 2021. szeptember 19.
/  Vilhelmina
Kezdőlap Címkék Money.hu

Címke: money.hu

Csökkenhet több százezer moratóriumos ügyfél tartozása

A moratórium-szabályozással egy időben a kormány hozzányúl a moratóriumban lévő hitelkártya és folyószámlahitel tartozásokhoz is. A védernyő alatt lévő hiteleket a korábbi közlés szerint átminősítik, amivel olcsóbb kamatozásúvá válik a hitel – money.hu elemzés.

Egyre kevesebb jelzáloghitel adóst véd a tragédia elleni hitelfedezeti biztosítás

Soha nem látott pénz, közel 70 milliárd forint áramlott az első félévben az életbiztosításokba. Az adatokból ugyanakkor jól látszik, hogy sokan továbbra sem tudnak megtakarítani.

Moratórium-dilemma: Hiába ugrik meg 60 százalékkal a tartózás, az adósok mégsem lépnek ki

Hiába mutatott elrettentő számokat a Magyar Nemzeti Bank arról, hogy az egyébként ma törleszteni tudók számára mekkora többletterhet jelenthet a fizetési moratóriumban maradás, a money.hu körkérdéséből kiderült: az elmúlt hetekben a legtöbb banknál nem ugrott meg a kilépők száma.

money.hu: Jó nagy szelet jutott a felújításoknak a hiteltortából

Átalakította a lakáshitelek piacát az idén januárban elindult állami otthonfelújítási program, amelynek keretében a gyermekes vagy gyermeket váró háztartások a lakáskorszerűsítésre fordított összeg felét – maximum 3 millió forintot – visszakaphatnak az államtól

A harmadik hullám miatt a lakáshitel-felvételi kedv az év első hónapjaiban visszafogott lehet

Bár a koronavírus-járvány miatt továbbra is óvatosnak mondhatóak a lakáshitelesek, némi élénkülés látható a piacon, azaz februárban csökkent a visszaesés mértéke

Kik vennének fel lakáshitelt? Hány gyermeket vállalnának a babaváróra hajtók?

Bár még mindig bizonytalanságot okoz a lakáspiacon és a lakáshitelpiacon a koronavírus-járvány, szeptemberben kiugró - több mint 90 milliárd forint - volt az új lakáshitelek szerződéses összege.

money.hu: Így néz ki a magyarországi lakáshitel-szakadék

A koronavírus-járvány a magyarországi fizetéseket eltérítette a korábbi, emelkedő pályáról, áprilisban már lassabban növekedtek a keresetek, mint a korábbi hónapokban.

money.hu – Jókora fordulat a bankoknál, fokozódik a szigor

Markáns változások indultak el a bankokban az elmúlt napokban, hetekben. Például egyre több banknál jelentek meg az új személyi kölcsönök, amelyek teljes hiteldíjmutatója (thm) a koronavírus-járványhoz köthető egyik új jogszabály szerint december végéig maximum 5,9 százalék lehet.

Bankolás és kijárási korlátozás: Mutatjuk mit lehet tenni ezekben a napokban

Továbbra is minden bankban folyik a munka a március 28-tól elrendelet kijárási korlátozások ideje alatt és minden bank elérhető, de amit csak lehet, érdemes elektronikus csatornákon bonyolítani. 

money.hu: Ezeknél a bankoknál már elérhető az olcsó személyi kölcsön

A korábbinál jóval olcsóbbak lesznek a személyi kölcsönök a legújabb, héten életbe lépett szabályoknak megfelelően: a fogyasztási hitelek, így a személyi kölcsönöknél a teljes hiteldíjmutató nem haladhatja meg az 5,9 százalékot, azaz a mostani - 0,9 százalékos - alapkamat plusz 5 százalékpontot.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK