Kövesse Facebook oldalunkat!

A csok plusz támogatás jelentős lendületet adhat az ingatlan- és hitelpiacnak 2024-ben a Duna House és hitelközvetítője, a Credipass várakozása szerint; egy kétgyermekes család 30 millió forintos hitelének törlesztőrészletét 75 ezer forinttal is alacsonyabb lehet az új támogatási programban – közölte csütörtökön az MTI-vel a Duna House.

A közleményben azt írják: nagy lendületet adhat a jelenleg bizonytalanabb vásárlóknak a csok plusz támogatási rendszere. A csok plusz fix 3 százalékos államilag támogatott kamattal kínál hitellehetőséget a családoknak, gyermekszámtól függően 15, 30 vagy 50 millió forint értékben. Kiemelték: ezzel akár 10-20 ezerrel több lakáspiaci tranzakció jöhet létre, ami ugyanilyen mértékben lendítheti a hitelpiaci volument is.

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője szerint az aktívabb piac az árakra is kihathat, várakozásuk szerint legalább az infláció mértékével megegyező drágulás lesz a piacon 2024-ben; „így az eddig enyhén csökkenő, stagnáló árak újra felfelé indulnak”.

Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője ismertette, egy kétgyermekes család 30 millió forintos hitelénél a kedvezőbb konstrukciónak köszönhetően 18 millió forinttal kevesebbet kell visszafizetni a futamidő végéig a mai kamatokkal számolva. Az 50 millió forintos hitelösszegnél és a megszületett második és további gyerekek utáni 10 millió forintos tőketartozás elengedéssel számolva jelentősen magasabb megtakarítás érhető el – tette hozzá.

A frissen bejelentett otthonteremtési támogatás az új gyermekeket vállaló családoknak jelent nagyobb segítséget, így a már gyermeket nevelő családoknak és a támogatással nem érintett lakásvásárlóknak érdemes még idén lépniük – vélik a szakértők.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...