Kövesse Facebook oldalunkat!

Kedden is túlnyomóan derült, napos idő várható. Kedden kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen, míg hétfő délután elvétve csak utóbbira számíthatunk. Csapadék nem valószínű, ugyanakkor kedd délután, estefelé az északkeleti megyékben egy-egy futó zápor, zivatar előfordulhat.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, hétfőn délután a Tiszántúlon, kedden helyenként olykor megélénkülhet a szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 21 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, a vízpartokon, nagyobb városokban kissé enyhébb lehet a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 31 és 36 fok között valószínű.

Kedd estig a Kárpát-medencében is folytatódik a napos idő és a nyárvégi kánikula, északkeleten lehet több felhő, ahol egy hidegfront súrolja a térséget.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk legnagyobb részének időjárását anticiklon alakítja. Ennek területén többnyire napos, csapadékmentes az idő, a hegyek felett és a magasnyomás peremén azonban kialakulnak lokális záporok, zivatarok.
  • Nagyobb területen esős idő Skandináviában van, ahol egy okklúziós front húzódik. A legtöbb helyen a csúcshőmérséklet a sokévi átlag felett alakul.
  • A leghűvösebb Lappföldön és Észak-Norvégiában van, ahol 10 fokot mérnek, Európa déli és középső részein pedig sokfelé melegszik 30, Dél-Franciaországban és az Ibériai-félszigeten 40 fok fölé a hőmérséklet.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...