Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt három évben közel 60 százalékkal, az általa korábban vállalt mérték duplájával mérsékelte működésének karbonlábnyomát, ezzel összességében évente mintegy 2-3 ezer tonna széndioxid-kibocsátástól mentesítette a környezetet – közölte a jegybank csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében.

Kiemelték: a csökkenés mértéke jelentősen felülmúlja a 2020-2022 közötti környezetvédelmi stratégiájukban tett vállalást, amely még 30 százalékos csökkentést ígért.

Kifejtették, hogy a klímabarát működést jelentős részben a jegybanki irodák villamosenergia-felhasználása révén sikerült elérni, a megújuló forrásból származó energia aránya ugrásszerűen nőtt, sőt 2022-ben már elérte a 100 százalékot.

Hozzátették: az MNB 2022 őszén energiahatékonysági és takarékossági programot indított, emellett áttért a kiadványainak elektronikus továbbítására jelentősen csökkentetve a papírhasználatot is.
Kisebbé tette a karbonlábnyomot az is, hogy az üzleti célú utazások száma is jelentősen csökkent, a külföldi kiküldetéseknél a belső szabályzat alapján pedig figyelembe kell venni a környezeti szempontokat a közlekedési eszközök megválasztásakor – fejtették ki.

Az MNB igazgatósága a következő három évre azt a célt tűzte ki, hogy további 15 százalékkal csökkenti a jegybank működésének széndioxid-kibocsátását. A belső folyamatok környezettudatosabbá tétele mellett folytatódnak a kibocsátást ellentételező jegybanki projektek a hazai természetes élőhelyek – például erdők – fejlesztésére. Az MNB a továbbiakban is nemzetközi környezettudatossági szabványok alapján fejleszti épületeit, illetve új kezdeményezéseket – például vegyszermentes irodai takarítás, irodai komposztálás – indít el.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...