Kövesse Facebook oldalunkat!

Az ukrajnai háborúnak nincs harctéri megoldása, a helyzetet csak diplomáciával és tárgyalásokkal lehet megoldani, az első ide vezető lépés pedig az azonnali tűzszünet – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő kiemelte: Magyarországnak érdemes ezt szorgalmaznia. Kitartásra van szükség,

ha kidobnak az ablakon, visszajövünk az ajtón, ha az ajtón löknek ki, akkor majd az ablakon

– fogalmazott.

A háború nagyon költséges dolog – mondta, és az ukránoknak elfogyott az erejük, ma csak a nyugati pénzek tartják életben Ukrajnát, és működőképes állapotban az ukrán hadsereget.

Két kérdés van: az egyik, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke hogy dönt, meddig költi számolatlanul a milliárdokat itt, Kelet-Európában, a másik, hogy meddig bírja Európa – értékelt Orbán Viktor.
Kifejtette: az Európai Unió úgy tud pénzt előállítani, hogy a tagállamok „bedobják a közösbe a pénzüket”. A kérdés az, hogy „meddig bírjuk, miközben az európai gazdaság bajban van,

a háborúnak nem látszik a vége, adtunk több mint 70 milliárd eurót, és nem tudjuk, hogy hova került, nincs elszámolás.

Hozzátette: ebben helyzetben az Európai Bizottság az uniós 7 éves költségvetési szakasz felénél azt kéri a tagállamoktól, hogy adjanak összességében 100 milliárd eurót.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...