Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank vizsgálata után 12,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Jolly Joker Kft.-re annak jogosulatlan kiegészítő pénzügyi tevékenysége miatt. A társaság korábban jogszerűen működött, később azonban – miután a kiemelt közvetítői jogviszonya megszűnt – engedély nélkül folytatta a pénzváltási tevékenységét – közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.

A piacfelügyeleti eljárás megállapításai alapján az MNB az ügyben jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanújával feljelentést tesz, azonnal megtiltotta a cégnek, hogy pénzváltást végezzen.

Az MNB vizsgálata feltárta: a cég korábban ugyan kiemelt közvetítőként jogszerűen folytatta pénzváltási tevékenységét, azonban a jogviszony megszűnésével ugyanezt már jogosulatlanul tette. A társaság jokervaluta.hu néven honlapot is működtetett, s legalább két fővárosi üzlethelyiségben szolgálta ki pénzt váltani kívánó ügyfeleit. A vizsgálat során összegyűjtött adatok alapján közel másfél éven át bizonyítottan legalább félszáz ügyletkötésre került sor a társaság részéről.

A jegybank eljárása során megállapította, hogy a társaság üzletszerűen, azaz rendszeresen, előre egyedileg meg nem határozott ügyfélkörnek, nyereség, vagyonszerzés fejében végzett pénzváltást, miközben nem rendelkezett engedéllyel.

A bírságösszeg megállapításánál súlyosító körülménynek számított, hogy a társaság huzamosabb ideig folytatta jogsértő tevékenységét, illetve, hogy – pénzpiaci közvetítő múltjára tekintettel – tisztában volt azzal, hogy korábbi megbízási szerződésének megszűnését követően az általa végzett tevékenység engedélyhez kötött, ennek ellenére mégis folytatta tevékenységét. Enyhítő körülménynek számított ugyanakkor, hogy a jogsértés összértékének, és az ügyletek számának nem volt jelentős tényleges hatása a pénzügyi intézményrendszer tagjaira, illetve az ügyfelekre – közölte az MNB.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...