Kövesse Facebook oldalunkat!

Elültették a 100. oktatási intézményben az 555. fát és 1110. cserjét a K&H hűsítő ligetek program keretében. Az országos kezdeményezésnek köszönhetően a 10 millió Fa Alapítvány szakértő együttműködésével közel 50 féle őshonos fafaj nyújt majd árnyékot a gyerekeknek, akik így testközelből élvezhetik a növények jótékony hatásait. A program nemcsak a klímaváltozás ellen tesz a zöld felületek növelésével, de erősíti a tájegységre leginkább jellemző fafajok elterjedését és a gyerekek környezetvédelmi nevelését is segíti.

A fák és bokrok nemcsak árnyékot adnak a nagy melegben, de javul a levegő minősége, elvezetik a csapadékot, csökkentik a zajt, védik a talajt, megfogják a szállóport, megkötik a légköri széndioxidot, valamint élőhelyet nyújtanak más élőlényeknek is.

Ezeket a jótékony hatásokat már országszerte 100 oktatási intézményben élvezhetik a gyerekek, ahol a K&H hűsítő ligetek program keretében a 10 millió Fa Alapítvány szakértői együttműködésével 555 fát és 1110 cserjét ültetett el a K&H Csoport. A gyerekek ráadásul aktívan részt is vesznek a programban, hiszen szerepet vállalnak az ültetésnél és a növények gondozásában.

A fenntartható fejlődéshez mindenkinek hozzá kell járulni – közös felelősségünk, hogy élhető jövőt teremtsünk a mostani fiataloknak. A K&H-nál ezért három területen is teszünk: folyamatosan csökkentjük a saját működésünkből eredő környezeti terhelést, támogatjuk ügyfeleink és a lakosság fenntarthatósági átállását zöld pénzügyi termékekkel, illetve edukációs programokkal hívjuk fel a társadalom és az üzleti szereplők figyelmét a környezetvédelemre. A K&H hűsítő ligetek program során elültetett fák és bokrok minden nap megmutatják majd jelentőségüket a gyerekeknek.

– emelte ki a kezdeményezés edukációs jelentőségét Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

A program megvalósítása során arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy őshonos fák kapjanak helyet az iskolák, óvodák, bölcsődék udvarain, ezzel is erősítve a klímaváltozással megküzdeni képes őshonos fajok jelenlétét.

A K&H hűsítő ligetek közel 50 féle ilyen fafajjal gazdagítja az intézmények udvarait, ugyanis Magyarországon belül is tájegységenként változik, mi számít adott terület eredeti növényzetének.

A legtöbbször kislevelű hárs, ezüst hárs, korai juhar, hegyi juhar, magas kőris, valamint virágos kőris került az oktatási intézményekbe országszerte, cserjék közül pedig leginkább terülő mirtuszlonc, téli jázmin, kúszó boróka és különböző madárbirsek zöldítik ezentúl a gyerekek környezetét.

Mi, különféle polgári foglalkozást végző hétköznapi emberek is többet, mást kell tegyünk, mint eddig, mint amire az élettel eredetileg szerződtünk. Az ökológiai és pedagógiai értéken túl azért örülünk a K&H-val közös munkának, mert arra mutat példát, hogy létezik már gazdasági szervezet, amely fölismerte ezt a megváltozó szerephelyzetet.

– mondta el Bojár Iván András, a 10 millió Fa Alapítvány alapítója. 

A K&H hűsítő ligetek program jól illeszkedik a pedagógiai programunkhoz, amelyben kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés, a szabadidő hasznos eltöltése, valamint a környezetvédelem hangsúlyozása.

Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a gyermekek saját tapasztalataikon keresztül olyan ismeretek birtokába jussanak, amelyek segítik eligazodásukat az őket körülvevő környezetben, valamint képessé teszik őket arra, hogy környezetükkel harmonikusan együtt éljenek. Tanulóink bekapcsolódnak a növények öntözésébe, fokozottan ügyelnek az újonnan ültetett fákra és bokrokra, rendezgetik a területet, igazgatják a talajt. 

– fejtette ki Takács Zita, a Wosinsky Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, amely a 100. helyszín a K&H hűsítő ligetek programban.

Nyitókép: K&H Bank

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...