Kövesse Facebook oldalunkat!

Szombat délutánra oltották el teljesen a soroksári autóbontóban pénteken keletkezett tüzet, amelynek során kétezer négyzetméteren tizenöt méter magasra felhalmozott fém- és műanyaghulladék gyulladt meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: az egységek szombatra virradóra visszaszorították a lángokat, délután pedig két vízágyúval fejezték be a végleges oltást, a feladatot három munkagép segítette.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A közleményben felidézték: a XXIII. kerületben található Ócsai úton, a Virágpatak utca közelében lévő hulladékhasznosító üzem területén a tűzoltók pénteki kiérkezésekor az autóroncsok mellett háztartási és bontott fém alkatrészek, egyéb más hulladék égett mintegy tízméteres lángokkal.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozatban közel száz tűzoltó dolgozott még pénteken este nyolc órakor is a lángok megfékezésén.

A tűzoltók nyolc földi és négy, létrás tűzoltójárműre szerelt vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A munkát összesen huszonnégy tűzoltó gépjármű, köztük hét vízszállító autó támogatta.

A fővárosi és az érdi hivatásos egységek mellett részt vettek az oltásban a zuglói, a rózsadombi, a dél-pesti, a délegyházi, a dunaharaszti, a gyáli és az üllői önkéntes tűzoltók, illetve a folyami katasztrófavédelem önkéntes tűzoltói.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...