Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 45 millió forintra bírságolta és a hiányosságai mielőbbi megszüntetésére kötelezte az O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.-t – közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

A jegybank a pénzforgalmi szolgáltató 2020. január 1. utáni működését vizsgálta át. Az O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató a közlemény szerint huzamosabb időn át felügyelő bizottság és megfelelő belső ellenőrzés nélkül működött. Az összeférhetetlenséget és érdekkonfliktust okozó helyzetek kezelésére nem rendelkeztek megfelelő szervezeti keretekkel, sem olyan belső szabályozóval, amely rögzíti a megfelelőségi szabályok megsértésekor követendő folyamatokat.

A kockázatkezelési szabályzat hiányos volt, továbbá eltérést találtak a felügyeleti és a könyvvizsgáló jelentés adataiban. A vizsgálat kifogásolta az ügyfélpénzek védelméről szóló szabályzatot és a POS-terminálok nyilvántartásának hiányosságait, a tőkekövetelmény megállapítását, emellett informatikai problémákat is feltártak – közölték.

Az MNB súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a jogsértések egy része ismétlődött, hiszen azokat a korábbi ellenőrzések során is azonosították. Enyhítő körülmény ugyanakkor, hogy egyes jogsértéseket már a vizsgálat során megszüntetettek, vagy tervezték azok kijavítását – olvasható a közleményben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...