Kövesse Facebook oldalunkat!

Oroszországban katonai alapképzésről szóló tanfolyamot indítanak a közoktatásban – mondta Szergej Kravcov oktatási miniszter. A katonai oktatás tanórán kívüli formában lesz elérhető, a tananyag pedig várhatóan jövő év január 1-re készül el. Ezt követi majd a tesztelés, illetve a képzés indítása  – adta hírül a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség.

A képzés során a tanulók megtanulják a harci kiképzést, az egyéni védőeszközöket és az elsősegélynyújtást, a fegyvereket illetve azok kezelését, a lövés alapjait, a kézigránátok használatát és felépítését.

Ezen kívül a középiskolások azt is megtanulják, hogyan kell viselkedni a modern fegyveres harcokban, tanulmányozzák a gyalogsági harcjármű motoros puskás osztagának összetételét és fegyverzetét, a katonák beosztását és a mérnöki felszereléseket.

Ősszel az Állami Duma több szenátora és képviselője javasolta az alapfokú katonai képzés visszaállítását az iskolai oktatásban. Így Szergej Mironov, az Igaz Oroszország – Az igazságért párt vezetője az Oktatási Minisztériumhoz és a Honvédelmi Minisztériumhoz fordult ezzel a kérdéssel.

A minisztérium katonai osztálya tudomásul vette a kezdeményezés relevanciáját és támogatta azt. A Honvédelmi Minisztérium hangsúlyozta: célszerűnek tartják, hogy az elmúlt két tanulmányi évben legalább 140 órát fordítsanak a tárgy elsajátítására.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...