Kövesse Facebook oldalunkat!

A Mastercard bemutatta legújabb programját, amely biztonságos és ügyfélközpontú kripto-szolgáltatások létrehozásában segíti a pénzintézeteket.

A 2022-es Mastercard New Payments Index jelentés szerint a lakosság 29 százaléka rendelkezik kriptovalutával, valamint a nemzetközi fogyasztók további 65 százaléka jelezte, hogy szívesen fektetne be a piacon, amennyiben azokat a jelenlegi, megbízható bankján keresztül tehetné meg.*

Éppen ezért a Mastercard, piacvezető kriptopénz-szolgáltatókkal karöltve egy teljeskörű kripto-fizetés szolgáltatáscsomagot biztosít a pénzügyi szolgáltatók számára. A csomag segítségével ezek a bankok gördülékenyen, saját platformjaikon keresztül tudnak majd ügyfeleik nevében kripto-valutákkal kereskedni. A teljeskörű biztonság elérése érdekében a szolgáltatáscsomag részét képezi majd a Mastercard Crypto SecureTM  is. Így a banki kirpto-szolgáltatás biztosan meg fog felelni a helyi szabályoknak és előírásoknak is. A teljes szolgáltatáscsomag összességében olyan innovatív megoldásokat kínál majd, mint:

  • Technológia, ami lehetővé teszi az olyan népszerű kriptovaluták, mint például a Bitcoin vagy az Etherum vásárlását, megtartását és eladását.
  • A Mastercard olyan piacvezető biztonsági megoldásai, mint többek között a tranzakciófigyelés, kiberbiztonsági szolgáltatások, biometrikus adatok kezelése.
  • Olyan kripto utalást és kifizetéseket biztosító szolgáltatásokat, mint a nyílt bankolás és kripto-alapú bankkártyák. A Mastercard technológiáját használva a pénzintézetek ezen felül egyéni igényeiknek megfelelően olyan további kiegészítő szolgáltatásokat közül válogathatnak majd, mint a digitális nyugták használata és a hűségprogramok.
  • Kripto-programtervezés, ami magában foglalja az új szolgáltatások megtervezését és bevezetését, valamint a teljeskörű marketing tanácsadást is. A cél, hogy a közös munka érdekében direkt kapcsolat jöhessen létre a Mastercard valamint a bankok, fintechek és egyéb pénzügyi szolgáltatók között.

A célunk egyértelmű – a kripto alapú szolgáltatások széles körű elérhetővé tétele a fogyasztók számára. Szeretnénk, ha minél többen tudnák használni ezeket a fizetési eszközöket a mindennapokban. A mai bejelentésünk egy izgalmas, új fejezetet nyit a kriptopiaci tevékenységeinkben, hiszen ezentúl a bankszektor erősségeire is tudunk majd támaszkodni célunk megvalósítása során. Olyan eszközöket ad ez a kezünkbe, mint a banki analitika és a csalásfigyelés. Minden pénzintézet szeretné a lehető legfejlettebb szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleinek, mi a Mastercardnál pedig azon dolgozunk, hogy egyedülálló és biztonságos megoldásokat adjunk a pénzügyi közvetítők kezébe, melyek segítségével megvalósíthatják ezt a célkitűzést.

mondta Jorn Lambert, a Mastercard Digitális vezetője.

A könnyen hozzáférhető és biztonságos kripto-piac létrehozása továbbra is fontos cél marad a Mastercard számára, éppen ezért a cég kibővíti partnerségét a Paxos Trust Company nevű piacvezető blockchain infrastruktúra-kezelő vállalattal. A partnerség célja, hogy a Paxos kriptovaluta-kereskedelmi szolgáltatásokat tudjon nyújtani a bankok nevében. A Mastercard a saját technológiáját fogja felhasználni, hogy zökkentőmentesen integrálja a Paxos szolgáltatásait a már létező banki interfészekbe.

A Mastercard egy erős globális partneri hálózattal rendelkezik. A Paxos és a Mastercard által kifejlesztett izgalmas innováció a leggyorsabb és legmegbízhatóbb módot fogja biztosítani ezeknek pénzügyi intézményeknek, hogy kriptohozzáférést kínáljanak fogyasztóiknak.  Örülünk, hogy a Mastercarddal együttműködve tovább gyorsíthatjuk a digitális fizetőeszközök általános elterjedését.

mondta Walter Hessert, a Paxos stratégiai vezetője.

Az elmúlt néhány évben a Mastercard az ügyfeleivel és partnereivel (Finicity, az Ekata, a RiskRecon és a CipherTrace) együtt dolgozott azon, hogy olyan új szolgáltatásokat hozzon létre, amelyek biztonságosak, és segítik a kriptovaluták széles körben történő hozzáférhetővé válását. Ezek a szolgáltatások lehetőséget biztosítanak a Mastercard pénzintézeti partnerei számára, hogy ügyfeleik nevében, közvetlenül kezeljék az ő kriptovaluta befektetéseiket. Ezen felül a Crypto & Digital Currencies Consulting Practice nevű tanácsadási szolgáltatása is elérhető marad a bankok és egyéb partnerek számára.

A Mastercard számára kiemelten fontos márkaérték a bizalom és a biztonság. A ma bejelentett innovatív szolgáltatás célja pedig nem más, mint hogy minél több fogyasztó léphessen be a kriptopiacra, és tehesse ezt meg a lehető legbiztonságosabb módon. Számos olyan beruházást eszközöltünk a közelmúltban, mint például a CipherTrace és az Ekata felvásárlása, amelyek egyedülálló képességekkel ruháztak fel minket egy biztonságos és elérhető kripto-ökoszisztéma létrehozásához.

– mondta Ajay Bhalla, a Mastercard Cyber & Intelligence részlegének elnöke

Ezt a szolgáltatáscsomagot jelenleg kísérleti programok keretében tesztelik és készítik elő. A szélesebb körű elérhetőséggel kapcsolatos további részletek várhatóan egy későbbi időpontban lesznek majd elérhetőek.

Forrás:
*Research conducted by The Harris Poll and Mastercard Global Foresights, Insights and Analytics from March 21 to April 21, 2022. Online interviews were conducted among 35,040 global adults (17,071 women, 17,969 men) and includes nationally representative samples from markets across 5 regions.

Nyitókép: Pexels

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...