Kövesse Facebook oldalunkat!

Ma van a közlekedési kultúra napja; idén a gyalogosok védelme, a gázolások elkerülése a központi téma – közölték a szervezők az MTI-vel.

Ünneplik a közlekedési dolgozókat

A közlemény szerint május 11-én a közlekedőket és a közlekedésben dolgozó szakembereket ünneplik, valamint arra hívják fel a közlekedőket, tartsák tiszteletben egymást.

A kampányt idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával, a programhoz 84 szervezet csatlakozik, mások mellett a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, az Országos Mentőszolgálat és a Mahart PassNave Személyhajózási Kft.

Idén a gyalogoshalálozások elkerülése a központi téma.

A lakott területen belül zebrán elütött gyalogosok aránya az elmúlt öt évben 41 százalékról 44 százalékra nőtt. Tízezernél több embert ütöttek el Magyarország közútjain, 4335 esetben pedig kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt a gázolás – olvasható a közleményben.

Idén száznál több rendezvény közül választhatnak az érdeklődők, a Müpában például szakmai konferenciával készülnek a szervezők, majd este a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertezik. A részletes program ezen az oldalon található.

Nem csak az autók veszélyesek a gyalogosokra 

A gyalogosokra már nem csak az autósok jelentenek veszélyt. Budapesten megnövekedett a kerékpárok és rollerek száma, a gyalogosok így már miattuk sincsenek már biztonságban. 

Sok kerékpáros és rolleres nem a közlekedési viszonyoknak megfelelően vezet, a gyalogosok között nagy sebességgel cikázik, ami félelemkeltő.

Elszabadultak a kerékpárosok a rakparton

Különösen neuraligukus a helyzet Budapesten a Szabadság híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon, ahol a kerékpárosok – talán tudtukon kívül – folyamatosan terrorizálják a gyalogosokat. A kerékpárosok egy jelentős része túl gyorsan hajt ezen a szakaszon, sokszor egymással szembe mennek, egymást veszélyesen kerülgetik. 

A gyalogosokat az állandó csengetgéssel idegesítik, séta élménye tönkre van téve ezen az útszakaszon. Babakocsival vagy idős bottal járó emberek számára életveszély itt közlekedni. 

Semmi szükség nincsen rá, hogy a kerékpárosok a Szabadság híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon a „gyalogosokkal összeeresztve” közlekedjenek. Az út másik oldalán – a Gellért-hegy oldalában – is van egy járda, amin teljesen üres, senki se használja, az tökletes lenne kerékpárútnak. Ez esetben a kerékpárosok nem zavarnák a gyalogosokat a rakparton. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...