Kövesse Facebook oldalunkat!

Senki se gondolta volna, hogy az ikonikussá vált „Ne fürgyé’ le!” mém egyszer még meghódítja majd az Európai Uniót. Sőt mi több, nem hogy meghódítja, de egyenesen ezt tanácsolják majd az embereknek. A történelem ismétli önmagát, mi pedig sírva vigadunk a brüsszeli buboréklakók korszakalkotó ötletein, ami nemhogy túltesz a kommunizmus legsötétebb napjain, de egyenesen a sötét középkort idézi. Mindez persze rájuk – a brüsszeli bürokratákra – nem vonatkozik majd, a havi 10 ezer eurós fizetésből ugyanis bőven futja akár a 25 fokos szobára is.

Brüsszel 18 fokot szeretne, 17, 16, 15…

A belső terek hőmérsékletét 18°C-ra maximalizálná egy brüsszeli javaslat annak érdekében, hogy csökkenjen a függőség az orosz gáztól – írta a minap az origo.hu. De hát ki hiszi azt el, hogy majd pont ez menti meg Ukrajnát, illetve hol van enne a vonatnak a vége?

 Azaz ami a brüsszelieknek ma 18 fok, az lehet, hogy egy hónap múlva 17 fok, aztán meg 16 fok és a végén ülhetnek az emberek a hideg lakásban, mert valaki megint „jót akart”.

És ez tényleg nem vicc! Az EB zöldpolitikáért felelős alelnöke még olyan szervezettel is tárgyalt, amely szerint éjjel elegendő a 15 fokos hőmérséklet a lakásban, azonban ez még mindig nem a legabszurdabb javaslat a sok agymenés közül.

Ne fürgyé’ le! 

Frans Timmermans mindeközben azt javasolja az európaiaknak, hogy ne mossanak, inkább csak szellőztessék a ruháikat – a sok körmondat helyett azt is mondhatta volna, hogy:

Ne fürgyé’ le!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a brüsszeli elit mintha ki akarná használni Oroszország Ukrajna elleni hadműveleteit, hogy a saját választóinak a vérét szívja. Ez valami beteg szadizmus? A lényeg, hogy Ne fürgyé’ le minden nap.

A brüsszeli elit senkitől sem kapott felhatalmazást arra, hogy a lakásokban a hőmérőt tekergesse.

Egy Energy Saving Trust nevű furcsa szervezet szerint 18 °C körüli az ideális szobahőmérséklet télen. Ne feledjük, hogy ez NEM TÉNY, hanem csak egy VÉLEMÉNY, amit lehet, hogy a közismert „brit tudósok” raktak össze egy edukációs cikkben – amiből manapság van bőven, csak hogy mindenki tudja van hová fejlődni.

Maximum 4 percig zuhanyozzon – 5 perc már pazalás

Ugyanígy vélekedik a zuhanyzásról is ez a szervezet: szerintük 4 perc a maximum; 5 perc már pazarlás – lássuk be, ha rajtuk múlna úgy meg büntetnének mindenkit, mint annó a Centrum Parkoló parkolóőrei a tájékozatlan sofőröket.

De van tovább is: Alternatív megoldásként az is elfogadható, ha ez ember reggel a zuhanyzóba pisil – végül is miért ne? A liberális felfogás szerint ezzel is lehet vizet spórolni, de ez sem újkeletű dolog, már évekkel ezelőtt bedobták a köztudatba, egy női magazin pedig meg is írta. Hogy is hívják ez manapság? Érzékenyítés?

Milliós képviselői fizetések, „furcsa” tanácsok

Nem azért kapják a brüsszeli politikusok a – közel havi 10 ezer eurós (plusz juttatások) – fizetésüket, hogy a választóikkal fizettessék meg az ukrajnai háború árát. Elég baj, hogy háború van a szomszédban, miért kellene ezen felül tovább terhelni az embereket? 

Az pedig, hogy egy gazdaságilag és szellemileg erős Európa jobban tudna segíteni Ukrajnán, a brüsszeli elit agyéban fel sem merül. De ehhez persze az kellene, hogy ne tegyenek több terhet az emberekere – pláne így a kovid után.

Ennyit tudnak javasolni az uniós politikusok a havi 10 ezer eurós fizetésért, hogy legyen 18 fok a lakásban? – Ez nem valami nagy teljesítmény. Ezeknek az embereknek a választóik jólétén kellene dolgozni és nem ideológiát gyártani, hogy mi a jó és mi a rossz – természetesen a saját szubjektív nézőpontjukból nézve.

Összességében amit a brüsszeli buborék „ötleti” előre vetítenek az valamiféle „új őskor”, de legalábbis középkor, abból is a sötétebb. 

Hátha megfázol – a saját lakásodban

Mark Rutte holland miniszterelnök kormánya ugyancsak kampányt indított, ebben arra buzdítják az embereket: kapcsolják le a központi fűtést és zuhanyozzanak kevesebbet, ezzel csökkentsék az ország függőségét az orosz importtól.

Vegyenek fel meleg kabátot vagy pulóvert, zoknit és papucsot. Ha otthon maradnak, talán egy fokkal lejjebb lehet állítani a termosztátot

– tanácsolta Rutte kormánya.

Arról persze senki sem beszél, hogy milyen „örömteli élmény” a saját lakásunkban megfázni a 18 fokos hőmérséklet miatt. Különösen veszélyes ez az idős és beteg emberekre nézve, akik koruknál fogva könnyebben betegszenek le. Bár valószínűleg azok a politikusok, akik ilyen javaslatokat tesznek nem foglalkoznak velük; velük sem. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...