Kövesse Facebook oldalunkat!

Visszafogottak voltak áprilisban a lakásvásárlók a bizonytalanabbá váló gazdasági környezet, az emelkedő lakáshitelkamatok, valamint a húsvéthatás miatt, de a kínálatnak a természetes ingatlanpiaci folyamatok, azaz a költözések azért támaszt nyújtanak – derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely az kereslet és a kínálat áprilisi alakulását mutatja be.

  • Kettős eredménnyel zárta az áprilist az országos lakáspiac. Éves szinten 6 százalékkal 1600 fölé emelkedett azon települések száma, ahol friss kínálat jelent meg. Az előző hónapban meghirdetett eladó lakások és házak száma viszont két százalékkal csökkent.
  • Az egy hirdetésre jutó érdeklődések száma viszont éves összevetésben hat százalékos csökkent, részben az év elejére előrehozott vásárlások miatt.
  • A kínálat alakulása a különböző településtípusokon is felemás volt: a fővárosban és a megyei jogú városokban tavaly áprilishoz képest 4 és 6 százalékkal kevesebb lakóingatlant hirdettek meg eladásra. A községekben viszont 10 százalékkal bővült a friss kínálat.
  • Az áprilisi adatokból látszik az is, hogy a lakáspiaci forgalomnak az ingadozások ellenére azért van egy stabil motorja, amit lakásvásárlók és -eladók természetes élethelyzetváltozásai hajtanak.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...