Kövesse Facebook oldalunkat!

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 25,01 százaléka adta le szavazatát a fővárosban a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Budapesten a reggel 7 órai adatok szerint a választásra jogosult 1 millió 281 ezer választópolgárból 1,82 százalék, 23 268 választó adta le szavazatát. Reggel 9 órára már a jogosultak 9,61 százaléka (123 109 választó), délelőtt 11 órára a jogosultak 25,01 százaléka (320 505 választó) járult az urnákhoz. A részvételi adatok megoszlása a budapesti egyéni választókerületekben a következő volt:

Budapest, 01. számú OEVK 22,67 százalék 13 249 szavazó
Budapest, 02. számú OEVK 25,28 százalék 17 523 szavazó
Budapest, 03. számú OEVK 25,04 százalék 15 708 szavazó
Budapest, 04. számú OEVK 23,88 százalék 16 797 szavazó
Budapest, 05. számú OEVK 22,49 százalék 13 406 szavazó
Budapest, 06. számú OEVK 21,06 százalék 15 384 szavazó
Budapest, 07. számú OEVK 22,9 százalék 18 453 szavazó
Budapest, 08. számú OEVK 23,62 százalék 18 083 szavazó
Budapest, 09. számú OEVK 26,05 százalék 19 319 szavazó
Budapest, 10. számú OEVK 26,63 százalék 18 919 szavazó
Budapest, 11. számú OEVK 23,27 százalék 17 444 szavazó
Budapest, 12. számú OEVK 26,25 százalék 18 801 szavazó
Budapest, 13. számú OEVK 26,61 százalék 18 203 szavazó
Budapest, 14. számú OEVK 27,61 százalék 20 341 szavazó
Budapest, 15. számú OEVK 26,17 százalék 20 393 szavazó
Budapest, 16. számú OEVK 25,95 százalék 17 914 szavazó
Budapest, 17. számú OEVK 28,52 százalék 21 268 szavazó
Budapest, 18. számú OEVK 25,52 százalék 19 300 szavazó

Leadta szavazatát Varga Mihály pénzügyminiszter

Varga Mihály pénzügyminiszter gyermekei társaságában adta le szavazatát a II. kerületi 12. számú szavazókörben, a Fillér utcai általános iskolában.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Minden választásnak kiemelt jelentősége van, de most valóban a háború és a béke ügyében kell döntenünk – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután vasárnap délelőtt Budán leadta szavazatát.

Békére van szükség ahhoz, hogy az eddig elért eredményeket megvédjük. A munkahelyek megvédéséhez, a családtámogatás biztosításához, az otthonteremtés folytatásához – hangsúlyozta a fideszes politikus, aki az elmúlt két ciklusban a választókerület országgyűlési képviselője volt.

Leadta szavazatát Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Miskolcon adta le szavazatát vasárnap délelőtt Jakab Péter, a hatpárti ellenzéki koalícióban résztvevő Jobbik elnöke.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A miskolci kötődésű politikus voksolása után az MTI-nek azt mondta: Orbán Viktor Magyarország számára szegénységet, félelmet és „putyini” háborút hozott, ennek a korszaknak ma kell véget vetni, hogy végre eljöhessen a szabadság, a jólét.
Leadta szavazatát Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga Judit igazságügyi miniszter gyermekei és férje, Magyar Péter társaságában adta le szavazatát a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke is szavazott

Ez a nap egy kicsit a demokrácia ünnepe, erről szól ez a vasárnap – mondta az MTI-nek a Megoldás Mozgalom elnöke vasárnap Budapesten, miután a Bolyai utcai óvodában leadta voksát. 

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Gattyán György kiemelte, az ország sorsa attól függ, hogy „eljövünk-e szavazni, kire szavazunk”.

Arra a kérdésre, hogy mire számít, pártja bekerül-e a parlamentbe, a pártelnök közölte, a Google statisztikáját nézték meg, ahol a pártra és a nevére való keresés meghaladta a 6 százalékot, „így esélyünk van”.

Azt mondta, talán a legfontosabb, hogy szemléletváltást indítanak el, így nem az a leglényegesebb, hogy ez száz, százezer vagy egymillió szavazatot jelent. Sokkal fontosabb, hogy a mozgalom elindult, folytatja tovább az útját. Az eredményeket este meglátják – tette hozzá a politikus.

Leadta szavazatát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke édesanyja Semjén Miklósné és felesége, Semjénné Menus Gabriella társaságában szavazott a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Leadta szavazatát Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke is

Toroczkai László, a párt miniszterelnök-jelöltje úgy vélekedett, hogy ha a Mi Hazánk 2018-ban nem jön létre, ma nem volna esélye a magyarságnak.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A koronavírus formájában biofegyvert vetettek be az emberiség ellen, most pedig a harmadik világháborúval fenyegetik. Mindez a világot uraló globális nagyvállalatoknak, a gyógyszergyártóknak és a fegyvergyártóknak köszönhető, akik a legtöbbet keresik a járványon és a háborún – tette hozzá.

 Gődény György, a Normális Élet Pártjának elnöke is szavazott már

Leadta szavazatát a Normális Élet Pártjának elnöke vasárnap délelőtt a nyíregyházi Koszorú utcai oktatási intézményben.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gődény György újságíróknak azt mondta, a párt azokat az egyszerű, hétköznapi embereket képviselné, akik működtetik az országot, adót fizetnek, gyereket nevelnek, bérből és nyugdíjból próbálnak megélni, őket szeretnék végre „emberhez méltó életlehetőséghez” juttatni Magyarországon.

Ezt senki nem képviseli, mindenki próbál gazdasági problémákat megoldani, külpolitikával foglalkozni, az egyszerű, hétköznapi embernek a dolga senkit sem érdekel, itt lenne az ideje, hogy ezzel valaki foglalkozzon az Országgyűlésben – fogalmazott a pártelnök.

Leadta szavazatát Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök is leadták a szavazatukat a budapesti II kerületi Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben. Ezt követően a sajtónak is nyilatkoztak.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Leadta szavazatát Áder János államfő

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben voksoltak.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Népviseletbe öltözött szavazók Bujákon 

Fotó: MTI/Komka Péter

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...