Kövesse Facebook oldalunkat!

A buszsávok szabályos használatát ellenőrizte március végén a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – tudatta a BKK közleményben szombaton az MTI-vel.

Március 28-29-én a buszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 79 esetben intézkedtek a rendőrök, ebből 70 helyszíni bírság volt, továbbá 2 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 7 járművezetőt pedig figyelmeztettek. Többek között 9 alkalommal záróvonal átlépése, 3 alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot, 9 esetben közigazgatási bírságot alkalmaztak a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Egy vezetéstől eltiltott autóst előállítottak, vele szemben büntetőeljárás indult, és elfogtak egy körözött személyt is.

A két nap során ellenőrzés volt többek között a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, Szépvölgyi úton, a 6. kerületben az Izabella utca – Szondi utca – Vörösmarty utca, Nefelejcs utca – Damjanich utca – Király utca – Nagymező utca útvonalon és az Andrássy úton, Bajcsy Zsilinszky úton, a 7. kerületben a Rákóczi úton és a Nefelejcs utca – Damjanich utca – Király utca – Nagymező utca útvonalon, a 8. kerületben a Kőbányai és a 8-9. kerületben az Üllői úton – tudatta a BKK.

Nyitókép: BKK / Archív.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...