Kövesse Facebook oldalunkat!

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor úgy döntött, hogy blokkolja a Facebookhoz való hozzáférést Oroszországban – adta hírül a RIA Novosztyi orosz, valamint az NBC News amerikai hírportál is péntek este.

Oroszország pénteken bejelentette, hogy blokkolja a Facebookhoz való hozzáférést válaszul a Facebook által bevezetett korábbi barátságtalan lépésekre. 

  • A Facebook korábban már korlátozta a hozzáférést egyes orosz hírportálok Facebook oldalaihoz (Sputnik, Russia Today, RIA stb.), amit Oroszországban törvény tilt.
  • Válaszul az orosz hatróság a múlt héten részleges korlátozásokat vezetett be a Facebook elérésére a szövetségi törvény állítólagos megsértése miatt.

A Downdetector szerint orosz felhasználók a Facebook és az Instagram közösségi hálózatok összeomlásáról számoltak be. A Facebook-felhasználók többsége (60%) panaszkodik a weboldallal kapcsolatos problémákra, 24% az alkalmazásra, 15% pedig nem tud bejelentkezni.

Március 4-én úgy döntöttünk, hogy blokkoljuk a Facebook-hálózathoz (amely a Meta Platforms, Inc. tulajdonában van) való hozzáférést az Orosz Föderáció területén.

– közölte a szabályozó.

A nyilatkozatból nem derült ki azonnal, hogy a döntés csak a Facebookra vonatkozik-e, vagy más szolgáltatásokra is, mint például az Instagram és a WhatsApp, amelyek mindegyike a Meta anyavállalat tulajdonában van.
Nick Clegg, a Meta globális ügyekért felelős elnöke bírálta a döntést:

Hamarosan hétköznapi oroszok milliói fogják azt tapasztalni, hogy elzárják magukat a megbízható információktól, megfosztják őket a családdal és a barátokkal való kapcsolattartás mindennapi módjaitól.

– mondta Clegg a közleményében. Továbbra is mindent megteszünk szolgáltatásaink helyreállítása érdekében, hogy azok továbbra is elérhetőek maradjanak az emberek számára, hogy biztonságosan kifejezhessék magukat és szervezkedhessenek a cselekvésre – tette hpzzá mondta. (Arról nem beszélt, hogy a cég hogyan állíthatja vissza a szolgáltatásokat.)

A kijelentés persze nem teljesen helytálló, mivel Oroszország rendelkezik saját közösségi média platformmal, melynek neve VKontakte / vk.com illetve egy a Fecebooktól független csevegő platformot is használnak Telegram néven. Ezeken a csatornákon továbra is tudnak egymással beszélgetni az emberek.

A Meta nem hozta nyilvánosságra, hogy Oroszországban hányan veszik igénybe szolgáltatásait, de egy becslés szerint összesen körülbelül 70 millió ember, vagyis az ország közel fele.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...