Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank visszahívta a Dimenzió egyesülethez kirendelt felügyeleti biztost, miután sikeresen lezárult az egyesület biztosítási szerződésállományának átruházása a CIG Pannónia Életbiztosítónak, illetve a Pannónia Nyugdíjpénztárnak – jelentette be szerdán a Magyar Nemzeti Bank.

Az érintett több ezer ügyfelet az átvevő intézményeknek írásban kellett tájékoztatniuk a legfontosabb tudnivalókról.

Az MNB a tavaly szeptember 28-i határozataiban engedélyezte a Dimenzió egyesület biztosítási szerződésállományainak átruházását

– emlékeztetett a jegybank közleménye.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) által kijelölt felügyeleti biztos mostanáig a jegybank megbízásából, a biztosítottak érdekeinek védelmében irányította a Dimenzió egyesületet, és előkészítette az állomány-átruházást. Mint emlékezetes, az MNB vizsgálatai korábban megállapították, hogy a Dimenzió egyesületnél hiányzott a minimális tőkeszükségletet fedező alapvető szavatoló tőke, ugyanakkor az ügyfelek megtakarításai rendelkezésre álltak.

A jegybanki döntést követő bírósági eljárások lezárulta után vált lehetővé az állomány átruházása, miközben a Dimenzió egyesület a biztos irányítása alatt folyamatosan teljesítette szerződéses kötelezettségeit az ügyfelei felé – közölte az MNB.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...