Kövesse Facebook oldalunkat!

Többször erősen megnövekszik a felhőzet, hétfőn többórás napsütés elsősorban az északi megyékben lehet. A keleti, északkeleti országrészben lévő ködös tájak kiterjedése fokozatosan csökken.

Éjjel északon, hétfőn másutt is kialakulhat helyenként kisebb eső, zápor. A többnyire gyenge vagy mérsékelt déli, délnyugati szél időnként megélénkül, hétfőn északon meg is erősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 8, 14 fok között valószínű.

Hétfő estig a Kárpát-medencén több hullámban időjárási frontok vonulnak át, változékonnyá válik időjárásunk.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk középső részén a Földközi-tengertől Közép-Európáig anticiklon húzódik, ahol eseménytelen, többnyire száraz az idő. A völgyekben, medencékben kisebb-nagyobb ködfoltok képződtek, ahol kis intenzitású csapadék, szitálás alakul ki.
  • A Kelet-európai-síkságot hideg légtömeg tölti ki, és annak keleti felén több ciklon is örvénylik. Ezek kiterjedt havazást okoznak arrafelé.
  • A fent említett magasnyomástól nyugatra hatalmas kiterjedésű ciklonrendszer örvénylik. Az ehhez kapcsolódó melegfront Lengyelország felé, a hullámzó hidegfront Svédországtól Portugáliáig húzódik. Ezek mentén felhős, gyakran csapadékos az idő, azonban errefelé eső esik.
  • A front mögött is erős délies áramlás az uralkodó, így még Skóciában is előfordul 15 fok.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...