Kövesse Facebook oldalunkat!

Biztosításközvetítő rendszert fejleszt a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft., a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a suIT SOLUTIONS Informatikai Szolgáltató Kft.-vel konzorciumban, az 1,177 milliárd forintból megvalósuló fejlesztéshez 798,65 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el – közölte a konzorciumot vezető Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. az MTI-vel hétfőn.

A közleményük szerint a támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) minősítette támogatásra érdemesnek, azt az NKFI Alapból finanszírozzák.

Létrehozzák a komplex biztosításközvetítő rendszert, amely az ügyfelek igényeit a megfelelő biztosítási termékek kiválasztásától a kárrendezésben való segítségnyújtásig teljes körűen kiszolgálja.

A rendszer olyan megoldásokat tartalmaz, amely nem csak a folyamatok digitalizálásával nyújt magasabb színvonalú ügyfélélményt, hanem integrálja az online és offline csatornákat, a személyes kapcsolatot igénylő ügyfélkiszolgálást is, mindezt a jelenlegi piaci szintnél hatékonyabban – közölték.

KORÁBBAN ÍRTUK

A járványhelyzet begyújtotta a digitalizáció rakétáit a biztosítási szektorban

Pörgősen telt az elmúlt két esztendő a biztosítási társaságok informatikai részlegeinél, számos komoly fejlesztést hajtottak végre, vagy épp fejeztek be ebben az időszakban. Valami elindult - ez teljesen nyilvánvaló, egyre több új megoldás látott napvilágot és a biztosítási szakma elkezdte ledolgozni a hátárnyát a többi iparághoz képest.

A fejlesztéssel a pénzügyi piacon jelenleg elérhető rendszerekhez képest olyan ügyfélkiszolgáló rendszert hoznak létre, amely egyesíti a digitális tér adta lehetőségeket a biztosítási alkusz szakértelmével, továbbá növeli az ügyfelek pénzügyi tudatosságát és biztosítási védelmét – írták.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...