Kövesse Facebook oldalunkat!

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden a kamatfolyosó kiszélesítéséről hozott jegybanki döntést követően.

A monetáris tanács a kamatfolyosó kiszélesítését és aszimmetrikussá tételét jelentette be kedden. Eszerint december 1-jei hatállyal az egynapos jegybanki betét kamatát 45 bázisponttal 1,60 százalékra, míg az egynapos és az 1 hetes fedezett hiteleszköz kamatát 105 bázisponttal 4,10 százalékra emelte. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentése indoklásában leszögezte, hogy elsődleges célja az árstabilitás biztosítása.

Az eurót 367,2 forinton, a dollárt 323,6 forinton, a svájci frankot pedig 352,0 forinton jegyezték a bejelentést előtt. Ehhez képest a forint negyed óra alatt 0,6 százalékot erősödött az euróval, 0,7 százalékot a dollárral és 0,5 százalékot a svájci frankkal szemben: az eurót 365,10 forinton, a dollárt 321,40 forinton, a svájci frankot 350,20 forinton jegyezték.

Napi kezdőárfolyamához képest a forint az euróval és a svájci frankkal szemben nagyjából 0,5 százalékkal állt erősebben, a dollárral szemben pedig több mint egy százalékkal.
Kora délutáni jegyzésén a forint nagyjából egy százalékkal áll erősebben a heti kezdéshez képest az euróval, másfél százalékkal a dollárral és 0,7 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

A forint a múlt héten kedden érte el idei leggyengébb árfolyamát mindhárom devizával szemben. Az euró legmagasabb idei jegyzése ekkor 372,13 forint, a dolláré 33,95 forint, a svájci franké pedig 354,69 forint volt. A forint azóta sorrendben 1,9 százalékkal, 2,9 százalékkal és 1,3 százalékkal erősödött az említett devizákkal szemben.

Hó eleji árfolyamánál a forint gyengébben áll, az euró esetében 1,4 százalékkal, a dollár ellenében 3,2 százalékkal, a svájci frank esetében pedig 3,1 százalékkal.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...