Kövesse Facebook oldalunkat!

Elsősorban az agglomeráció ingatlanpiacának további erősödését várják az új terméktől, a zöldhiteltől a Duna House szakértői, akik úgy vélik, az előző évhez képest 30 százalékot is meghaladón nőhet az agglomerációban a lakáshitelpiac.

A közlemény emlékeztet, hogy a programra a jegybank 200 milliárd forintos keretet bocsát rendelkezésre, amely a bevezetés óta benyújtott első igénylések és a szakemberek becslése alapján 8-10 hónapra elegendő.

A pár hete indított zöldhitel iránt meglehetősen nagy az érdeklődés a társaság tapasztalati szerint, amit jórészt annak is tulajdonítanak, hogy például összevonható több támogatási lehetőséggel, egyebek mellett a csokkal, és így a családosok kamatmentességet is szerezhetnek: a Duna House Pénzügyek szakértőinek modellszámításai alapján például, ha a kiszemelt lakás zöldkompatibilis – legalább BB energetikai besorolású és négyzetmértenként legfeljebb 90 kWh az éves energiafogyasztása -, akkor a megvásárlásához szükséges hitelt jobb kamatfeltételekkel igényelheti az ügyfél. Így a kétgyermekes családok – ugyanabból az önerőből és havi törlesztőből – 13 millió forinttal drágább lakást is vásárolhatnak, ha az újépítésű és megfelel a zöldfeltételeknek. Három- vagy többgyermekes családok esetén ez a különbözet pedig már 21 millió forint is lehet, kamatkockázat nélkül – írták.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...