Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) intézménypárosa idén is díjazta együttműködő pénzügyi partnereit, az idei EXIM-díjakat hét kategóriában a Raiffeisen, a Budapest Lízing, az UniCredit, a CIB és a K&H kapta – közölték szerdán az MTI-vel.

A magyar exporthitel-ügynökségeként az EXIM 40 pénzintézeti partnerrel működik együtt az exportban dolgozó vállalati szegmens finanszírozásában, köztük kereskedelemi bankokkal, lízingcégekkel és pénzügyi vállalkozásokkal, amelyek tavaly közel 400 milliárd forintnyi új EXIM-hitelt vagy lízinget folyósítottak refinanszírozási konstrukcióban.

A közlemény szerint mára több mint 2300 vállalkozás, 90 százalékban kis- és középvállalkozás (kkv) használ exporthitelt vagy -lízinget, túlnyomó részben a bank pénzintézeti partnerein keresztül. Ez a sikeres együttműködés a pandémia által előidézett gazdasági sokk gyors kezeléséhez is jelentősen hozzájárult, a Kárenyhítő hitelprogram a második legkeresettebb vállalati hiteltermék volt tavaly.

  • Az Év Bankja 2020 címet a Raiffeisen Bank Zrt.-nek ítélték oda, a pénzintézet a legnagyobb refinanszírozott EXIM-hitelállományt kezelte tavaly. További két díjat is a bank kapott a hét kategóriából, Az Év Kkv Finanszírozója 2020 és a MEHIB Díj 2020 nyertese szintén a Raiffeisen lett.
  • Az Év Lízing Cége díjat a Budapest Lízing Zrt. kapta, amely 2020-ban is a legnagyobb, EXIM által refinanszírozott lízing állománnyal rendelkezett.
  • Az év legaktívabb bankja az UniCredit Bank Hungary Zrt. lett, amely tavaly év végén a legtöbb, EXIM által refinanszírozott ügyfelet tudhatta magáénak.
  • Az Év Ügylete 2020 kategória győztese a CIB Bank Zrt. az Óvártej Zrt.-nek nyújtott exportélénkítő beruházási hitelügylettel.
  • Idén is átadták az EXIM 2017-ben elhunyt vezérigazgatójának emlékére alapított, az év exportbankárjának járó Urbán Zoltán Díjat, amelyet kiemelkedő munkájáért Erdei Andrea, a K&H szenior üzleti banki tanácsadója vehetett át Jákli Gergelytől, az EXIM elnök-vezérigazgatójától.

A bankrendszer által 2020-ban folyósított vállalati hitelek 13 százaléka EXIM-es finanszírozás volt, de a pénzügyi partnerintézmények munkája, a velük való együttműködés nélkül a mi törekvéseink sem lennének ennyire hatékonyak, csak tavaly közel 1700 ügyletet bonyolítottunk le velük közösen.

– idézi a közlemény Jákli Gergelyt.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...