Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank 4,6-4,7 százalékra emelte idei inflációs és 6,5-7,0 százalékra GDP-várakozását legfrissebb Inflációs jelentésében, amelynek fő számait kedden hozták nyilvánosságra.

Az előző, júniusi Inflációs jelentésben 4,1 százalékos idei infláció és 6,2 százalékos GDP-növekedési prognózis szerepelt.

Jövőre az infláció 3,4-3,8 százalékos sávba csökkenhet, ami 2023-ra 2,8-3,2 százalék közé mérséklődhet.

A GDP növekedés jövőre 5,0-6,0 százalék közötti mértékre, majd 2023-ban 3,0-4,0 százalék közötti ütemre lassul az Inflációs jelentés szerint.

A jegybank megállapította, hogy a koronavírus-járvány negyedik hullámának megjelenése következtében a gazdasági kilátások a korábbiaknál bizonytalanabbá váltak. A kialakult helyzet miatt készített sávos előrejelzést az MNB.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...