Kövesse Facebook oldalunkat!

Csődközelbe került a június óta hatósági felügyelet alá vont legnagyobb romániai biztosító, a City Insurance, miután a holland I3CP Holding BV kisebbségi tulajdonos nem fizette ki a remélt 150 millió eurót a román hatóságok által elvárt tőkeemeléshez.

A Ziarul Financiar című gazdasági napilap csütörtökön felidézte, hogy ez idő alatt a biztosítónak életképes üzleti tervet kellett volna bemutatnia, hogy bizonyítsa, rendelkezik elegendő fedezettel a további működéséhez, valamint a biztosítások alapján keletkező károk kifizetésére. A pénzügyi felügyelet közölte, hogy szeptember 6-ig a kisebbségi tulajdonos nem járult hozzá a tőkeemeléshez.

A hatóság egyelőre annyit közölt, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően a következő időszakban megteszi a szükséges lépéseket, de nem részletezték, hogy melyek lesznek azok.

Az újság emlékeztetett, hogy amennyiben a részvényesek nem hoznak elég pénzt a tőkeemeléshez, akkor a City Insurance lehet a negyedik biztosító, amelyik csődbe kerül a román piacon. 2015-ben és 2016-ban a két legnagyobb román biztosító, az Astra és a Carpatica, tavaly pedig a CertAsig ment tönkre. A City Insurance az elmúlt években gyorsan növekedett, kihasználva az addig két legnagyobb biztosító csődjét. A cég főleg a gépjármű-felelősségbiztosítások piacára összpontosított, ahol 45 százalékos részesedést szerzett, de a teljes biztosítási piacon is elsőnek számít 20 százalékos részesedéssel.

Az újság szerint amennyiben a biztosítónak nem sikerül elkerülnie a csődöt, akkor főleg a gépjármű-felelősségbiztosítások újból jelentősen megdrágulhatnak, ami az Astra és a Carpatica csődje utáni helyzet megismétlődését jelentené.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...