Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Északnyugat-Dunántúlon, kedden pedig már a Dunántúl egészén napos idő várható kevés gomolyfelhővel, másutt ugyanakkor intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés. Az északnyugati tájak kivételével többfelé, akár több alkalommal kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

Nyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen valószínű csapadék: az éjszaka első felében még a Dunántúl déli és keleti részein is előfordulhat zápor, zivatar, éjfél után és kedden inkább már csak a Dunától keletre alakulhatnak ki valamelyest már kisebb számban.

Kedden délután az Északi-középhegység térségében hevesebb zivatarokra is van esély. Az északias szél sokfelé lesz élénk, hétfőn a Nyugat-Dunántúlon erős is, kedden pedig már máshol is több helyen kísérik erős lökések a légmozgást. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős vagy akár viharos széllökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 21 és 28 fok között alakul, de az északkeleti csapadékos tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa nyugati részének időjárását anticiklonális hatások alakítják, így jellemzően nyugodt, napos arrafelé az idő. Az Ibériai-félszigeten a hőmérséklet helyenként eléri a 39, 40 fokot is. Az anticiklon keleti peremén egy hidegfront okoz lehűlést a Kelet-európai-síkságon, nyomában záporok is előfordulnak.
  • Térségünk tágabb környezetében, illetve a Balkán- és az Itáliai-félsziget déli részein egy hidegörvény hatására a labilis légtömegben többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, helyenként intenzív csapadék, felhőszakadás kíséretében.
  • A Kárpát-medencében egyre inkább a fentebb említett hidegfront stabilizáló hatása válik dominánssá, így egyre kevesebb helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Ugyanakkor kedden az északkeleti tájakat egy kisebb hidegcsepp érinti, így itt még további csapadék várható.

Nyitókép: MTI.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...