Kövesse Facebook oldalunkat!

A rendőrséghez érkezett jelzések alapján sokakat hívtak fel magukat banki alkalmazottaknak – jellemzően bankbiztonsági vezetőnek – kiadó csalók telefonon, hogy banki adatokhoz férjenek hozzá.

A rendőrség azt közölte csütörtökön a Facebook-oldalán, hogy a csalók általában vagy azt mondják, hogy hackertámadás érte áldozatuk bakszámláját, vagy azt, hogy nagy összegű vásárlást kezdeményeztek a bankkártyájukkal.

A „hiba” elhárítása érdekében három dolgot kérnek: a bankkártyaadatok megadását, egy program telepítését és a netbankba történő belépéshez szükséges adatok kiadását.
Ezek után a csalók jogosulatlan fizetéseket tudnak kezdeményezni. A letölteni kért program távoli elérést biztosít a sértett számítógépéhez, amin keresztül könnyedén hozzáférnek az ott elmentett netbanki felhasználói nevekhez, jelszavakhoz.

Ha esetleg be van állítva a kétfaktoros hitelesítés, az SMS-ben kapott kódot is elkérik, így utalást tudnak kezdeményezni – jelezte a rendőrség.

A rendőrség azt javasolja, hogy senki ne adja meg felhasználónevét, jelszavát vagy a bankkártyája adatait, ne telepítsen semmilyen alkalmazást idegenek kérésére. Érdemes kétlépcsős azonosítást használni a felhasználói fiókok eléréséhez – tették hozzá.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...