Kövesse Facebook oldalunkat!

A kimagasló első negyedéves felfutás után normalizálódott az ingatlanpiac aktivitása áprilisban. A Duna House keresletindexe és tranzakciószámbecslése alapján is a 2019-es szinteket hozza jelenleg a piac, ami a lakáspiac szempontjából egy erős tavaszi hónapnak felel meg. Továbbra is egyértelműen erősödő trendet mutat a jelzáloghitelpiac, a március csúcsok után a Duna House Pénzügyek becslése szerint áprilisban is 92-93 milliárd forint közötti szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

Hirdetés (x)

Az ingatlanközvetítő vállalat által becsült 13 511 darab adásvétel és a 91 ponton álló Keresletindex továbbra is aktív ingatlanpiacot jelöl, amelyen továbbra is jelentős szerepet kapnak a fővárosi agglomerációs területek és a vidéki nagyvárosok. A budapesti agglomerációban az áprilisi tranzakciók közel fele (49%-a) 35 millió forint felett zajlott, így az átlag négyzetméterár az adásvételek 34%-ban már 500ezer felett volt a főváros környéki településeken. A területen a 80-100 m2 közötti lakások népszerűsége mellett ebben a hónapban az eggyel kisebb kategória (60-80m2) is jelentősen nőtt áprilisban.

Budapesten a lakásvásárlók között, idén először, 40% felett zártak a befektetők, amellyel megelőzték az első lakásvásárlókat és a nagyobb otthont keresőket is. Vidéken egyelőre még nem látszik a növekedés a befektetői aktivitásban, így az összes lakásvásárló között 22%-os részaránnyal rendelkeznek, picit megelőzve az első otthonukat megtalálókat (20%), de jócskán lemaradva a nagyobb ingatlant vásárlók (39%) mögött.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...