Kövesse Facebook oldalunkat!

Ötvennégy önkormányzati tűzoltóság kap összesen 132 millió 700 ezer forint támogatást eszközfejlesztésre – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán a honlapján.

A közlemény szerint az önkormányzati tűzoltóságok részére negyedszer írtak ki 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázatot, ennek első körében a pénzbeli támogatásokról született döntés.

Mint írták, az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt eszközfejlesztésre mind a hatvan tűzoltóság pályázott. A feltételeket sikeresen teljesítő önkormányzati tűzoltóságok védőeszközökre, tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközökre, EDR-rádiókra, valamint a készenlétben tartott tűzoltójármű felújítására nyújtották be pályázataikat.

A pályázatok elbírálása után ötvennégy önkormányzati tűzoltóság kap összesen 132 millió 700 ezer forint támogatást. A pályázók ebből az összegből 119 millió 300 ezer forint értékben maguk szerezhetnek be védő- és technikai eszközöket, valamint nyolc önkormányzati tűzoltóság a járműveik, illetve technikai eszközeik felújítására fordíthat 13 millió 400 ezer forintot.

Az OKF tudatta azt is, hogy a 225 millió forintos eszközfejlesztési pályázat fennmaradó keretösszege a természetbeni támogatásokhoz biztosít fedezetet, a természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások után történik.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...