Kövesse Facebook oldalunkat!

Késő estére feloszlanak a gomolyfelhők, és megszűnik a csapadék. Hajnaltájt a Dunántúlt újabb felhőtömb éri el, és ott reggelig gyenge havazás előfordulhat. Napközben ez a felhőtömb kelet felé halad, illetve gomolyfelhők is képződnek, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap.

Több helyen – nagyobb számban az északkeleti megyékben – alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar is lehet. Késő délután, estefelé megszűnik a csapadék, a felhőzet is jelentősen csökken. Az északnyugati szél éjszakára kissé mérséklődik, de napközben ismét nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű, de az északi völgyekben, -8, -10 fok is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7 és 11 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa nagy részén a hőmérsékleti értékek jóval elmaradnak az ilyenkor szokásostól, csak az Ibériai-félszigeten fordulnak elő 20 fok fölötti, Dél-Spanyolországban 30 fok körüli délutáni hőmérsékletek, arrafelé anticiklonális hatások következtében sok a napsütés is.
  • A szárazföld többi részét elárasztó hideg, sarkvidéki levegőben erős az éjszakai lehűlés, gyakran fúj erős szél, a felhőátvonulásokat záporok, hózáporok kísérik.
  • A következő 24 órában lényeges változás nem lesz a kontinens időjárásában, így nálunk is marad a hideg, szeles, télies jelleggel rendelkező idő.

Nyitókép: Unspash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...