Kövesse Facebook oldalunkat!

Északnyugat felől egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet – hajnalra a Tiszántúlon is beborul az ég. Késő estétől a Dunántúlon, majd a Dél-Alföld kivételével másutt is többfelé várható eső, amelyet havas eső, hó vált fel.

A nyugati, délnyugati és az északkeleti megyékben, illetve a hegyekben rövid időre, vékony hótakaró is kialakulhat. Kedd délelőtt mindenütt megszűnik a csapadék, a hó gyorsan elolvad, és délutánra a Tiszántúl kivételével szinte mindenütt csökken a felhőzet.

A délnyugati szél eleinte még erős lesz, majd késő estétől a Dunántúlon, később másutt is északira, északnyugatira fordul a szél, amelyet a front betörésekor átmenetileg viharos lökések kísérhetnek. Holnap fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 8 fok között valószínű.

A Kárpát-medencét keddre virradó éjjel éri el a front, mögötte jelentősen csökken a hőmérséklet és vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk középső és déli tájain magasnyomás alakítja az időjárást. Területén a napos idő ellenére is hűvösebb van az átlagoshoz képest. A hőmérséklet csupán az Ibériai-félszigeten és a Földközi-tenger partvidékén haladja meg a 20 fokot.
  • Észak-Európa felett ugyanakkor egy déli irányba előretörő hidegfront található, hátoldalán sarkvidéki eredetű hideg levegő érkezik. A front mentén az esőt gyorsan ónos eső, illetve havazás váltja fel.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...