Kövesse Facebook oldalunkat!

Mint az élet oly sok területén, a hatékony ruhatár összeállításának titka is a tudatosságban rejlik. Találó a mondás, miszerint a kevesebb néha több. Annyi gyönyörű és tetszetős ruha elérhető számunkra, vagy akár van a szekrényünkben, néha mégis érezhetjük úgy, hogy ennek ellenére sem találjuk a saját stílusunkat. A jó hírünk az, hogy erre is van megoldás.

Az év végéhez közeledve egyre inkább tornyosulnak a különböző akciók és kedvezmény hegyek, akár elektronikai, szépségipari vagy divat termékekről van szó.

Ahhoz azonban, hogy valóban élni tudjunk a kedvező lehetőséggel és ne csak sodródjunk az árral, érdemes egy gyors leltárt készítenünk már meglévő ruhatárunkkal kapcsolatban.

A Modivo.hu prémium divatáruház a következő támpontokat javasolja:

1. Válaszd ki azokat a darabokat, amelyeket tényleg szeretsz és hordasz is!

Elsősorban két dolgot lényeges tisztáznod magadnak: a rengeteg ruhából melyek azok, amelyeket valóban szeretsz és azok, amelyeket funkcionalitásuk miatt sokat hordasz. Kezdésnek ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak: Szeretem ezt a ruhát? Még mindig csinosnak találom? Jó érzésekkel viselem? Mikor volt rajtam utoljára? Milyen gyakran viselem?

2. Találj új gazdát a már megunt daraboknak!

Természetesen, a szelektálás közben van, hogy ellágyul a szívünk, egy-egy régi darab láttán, amelyet hiába nem hordunk, valahogyan mégis kötődünk hozzá. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha belegondolunk abba, hogy amíg nálunk csak áll a szekrényben a ruha, valaki máson akár új életre is kelhet. Ehhez rengeteg forrás áll rendelkezésünkre, ha csak a családra, barátokra vagy közvetlen környezetünkre gondolunk. Nem beszélve az különböző adományozással foglalkozó szervezetről.

3. Tanuld meg, hogy mi az, ami valóban jól áll!

Nem hiába egy külön szakma a stílustanácsadás, hiszen sokszor előfordul, hogy elveszünk a színek, minták és formák labirintusában. A boltban olyan jól nézett ki, de aztán rajtunk valahogy mégsem az igazi, vagy éppenséggel kész kihívás a hozzáillő darabokat megtalálni. Ha tisztában vagy azzal, hogy milyen színek állnak jól, milyen fazon az, amelyik kiemeli az alakodat és már azt is tudod, hogy mik a személyes preferenciáid, akkor nyert ügyed van.

Fotók: MODIVO.

4. Ismerkedj meg az alapdarabokkal!

Nem titok, hogy vannak örök darabok, amelyek egyszerre rejtik magukban az elegancia és a funkcionalitás varázsát. Ilyenek például a kis fekete ruha, a ballonkabát, a farmer. Ide tartoznak még a könnyen kombinálható legegyszerűbb darabok is, mint a fekete és fehér póló, top, blúz. Attól függően, hogy milyen az életstílusunk, valamint milyen kiegészítőket részesítünk előnyben, a könnyen kombinálható alapdarabokkal egyszerűen színesíthetjük és tehetjük változatossá öltözékünket.

5. Vásárolj okosan!

Ha már megértetted, hogy mi alapján döntesz, valamint, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, akkor a vásárlásnál is tudatosabb lehetsz.  A választásnál már másképpen fogod értelmezni az ár-érték arányt, mindezt a saját ízlésednek és élethelyzetednek megfelelően. Az okos vásárláshoz az is hozzátartozik, hogy hatékonyan osztjuk be az időnket. Erre az online vásárlás is megfelelő alternatívát biztosít, hiszen az egyre fejlettebb rendszerekben könnyű a keresés és az új darabokat is gyorsan házhoz kapjuk.  

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...