Allianz
Kövesse Facebook oldalunkat!

2020. szeptember 4-én megváltoztak az Allianz egyéni utasbiztosításokhoz kapcsolódó szerződési feltételek. A változások hatályba lépésével a biztosító egyéni utasbiztosításai bizonyos országokban attól függetlenül érvényesek, hogy az adott ország a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségnek minősül, vagy sem. A változások az Allianz Hungária bankkártyás, üzleti és egyedi utasbiztosításait nem érintik.

Az Allianz Hungária reagálva a Külgazdasági és Külügyminisztérium szeptember első néhány napjában hozott intézkedéseire, frissítette az Allianz utasbiztosítások (ideértve az Útitárs, Téli Sportok, Extrém Sportok és Útitárs XL utasbiztosítások) szerződési feltételeit. A hatályos szerződési feltételek szerint az egyéni utasbiztosítások kiterjednek a következő országokra, függetlenül attól, hogy az adott ország szerepel az utazásra nem javasolt térségek között: Ausztria, Bulgária, Belgium, Ciprus (Görögországhoz tartozó része), Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

Az Allianz Hungária által biztosított bankkártyás, üzleti és egyedi utasbiztosítások szerződési feltételei változatlanok, így ezek az utasbiztosítások nem terjednek ki az utazásra nem javasolt térségekre. Ez alól jelenleg csak az a helyzet jelent kivételt, ha ügyfelünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott céllal utazik a minisztérium által közzétett listán szereplő országok valamelyikébe.

Az utasbiztosítás érvényessége ügyfelünk biztosításának szerződési feltételei szerint, a területi hatály vonatkozásában a beutazás napján kerül megállapításra, ezért a külföldi utazásra készülő ügyfeleinket – az utazás megkezdése előtt – kérjük, hogy tájékozódjanak a Konzuli Szolgálat oldalán, mivel a minisztérium ajánlásai változhatnak! Előfordulhat, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium besorolása alapján az Allianz utasbiztosításai nem érvényesek az adott országban.

Az Allianz Hungária utasbiztosításai kiterjednek a vírusos fertőzés kapcsán szükségessé váló sürgősségi ellátásra, ez alól pedig a koronavírus-járvány sem jelent kivételt, ha ügyfelünk a fentiek szerint olyan térségbe utazik, amely nem minősül utazásra nem javasolt térségnek, vagy a biztosító által a fentiekben felsorolt országok egyikébe utazik. Amennyiben ügyfelünk vírusfertőzés miatt sürgősségi ellátásra szorul, bármely utasbiztosításunk esetében megtérítjük a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó költségeket, így az orvosi vizsgálatok, gyógyszerek, kórházi ellátás, mentés és hazaszállítás költségét a választott utasbiztosítás szerinti összeghatárig.

Amennyiben az Allianz ügyfeleinek kérdése van utasbiztosításának érvényességével kapcsolatban, akkor az Allianz Utazási Asszisztencia éjjel-nappal hívható telefonszámán (+36-1-237-2333), vagy a travelassistance@allianz.hu email-címen ad bővebb tájékoztatást.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...