Kövesse Facebook oldalunkat!

Mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra.

A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében, illetve azért, hogy minden utas biztonságban érezhesse magát a tömegközlekedési járatokon, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak ingyenesen:

  • a Batthyány téren a metróbejáratnál,
  • a Deák Ferenc téren az M3-as metró bejáratánál,
  • Kelenföld vasútállomásnál az Őrmezői oldalon, a metró mozgólépcsője előtt,
  • a Keleti pályaudvarnál a 7-es busz belváros irányú megállója mellett,
  • Kőbánya-Kispestnél a buszvégállomáson a metrópótló peronjánál,
  • a Nagyvárad téren a metróbejáratnál,
  • a Nyugati pályaudvarnál a 4-es és a 6-os villamos Nagykörút felőli metróbejáratánál,
  • az Örs vezér terén a metróbejáratnál,
  • a Széll Kálmán téren a metróbejáratnál és
  • Újpest Központban a metróbejáratnál.

A fővárosi operatív törzs korábbi döntése értelmében a közösségi közlekedés járatai mellett mától a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező az arc eltakarása.

KORÁBBAN ÍRTUK

A rendelkezés a 6 éven aluli utasokon kívül nem vonatkozik például azokra a járművezetőkre sem a közösségi közlekedésben, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól.

Nyitókép: Biztosító Magazin / Kocsis Ferenc Árpád.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...