Kövesse Facebook oldalunkat!

A koronavírus okozta járványhelyzet világszerte számos élethelyzetet alapvetően átalakított. A Fitpuli digitális vállalati egészségprogramját ugyan nem akut egészségügyi válsághelyzetre terveztük, hanem az egészség hosszú távú fejlesztésére, de kíváncsiak voltunk, hogy az általunk mért legutóbbi adatok utalhatnak-e bármilyen tendenciára a megelőzéssel kapcsolatban – irta a Fitpuli.hu blogja.

Mi, a Fitpuli csapata az orvosi evidenciákon alapuló egészségfejlesztésben hiszünk. Programunkat szigorú szakmai standardokra alapozva építjük, és a hosszú távú egészségnyereség biztosítását tűztük ki legfőbb célként magunk elé. Felhasználóink megismerkedhetnek 6 pilléres modellünkkel, és lépésről lépésre fejleszthetik életmódjukat egészségesebb irányba, amely a már kialakult krónikus betegségek hatékonyabb menedzsmentjében is segít.

KORÁBBAN ÍRTUK

A chatkutya motivációs üzeneteket küld: Az UNION Biztosító startup partnere a Fitpuli

A biztosító - a Design Terminal közreműködésével - együttműködési megállapodást kötött a hazai startup céggel, a Fitpulival.

Lesújtó az okostelefonos diabétesz alkalmazások színvonala

Rengeteg mobilalkalmazást fejlesztettek az elmúlt években a legkülönbözőbb orvosi területeken, ezek között a cukorbetegség pedig kétségkívül az egyik központi téma.

A fizikális aktivitás a krónikus betegségek kialakulása szempontjából az életmód kulcsfontosságú része. Az alkalmazással több paramétert automatikusan mérünk, illetve Béres Alexandra szakmai segítségével videó alapú kihívás is elérhető a témában. (Itt jegyezzük meg, hogy a járványhelyzetre való tekintettel ezt az Office Gym modulunkat a YouTube-csatornánkon ingyenesen elérhetővé tettük, hogy a home office-ban dolgozók és önkéntes karanténba vonulók használhassák. A videók itt találhatók.)

A szociális távolságtartás koronavírus-járványra gyakorolt hatásáról írtunk már a blogon. Az ott közölt modellezés bemutatja, hogy minél kevesebb személyek közötti interakció történik, annál hatékonyabb a vírus elleni küzdelem. Vagyis az a legfontosabb cél jelen pillanatban, hogy ki tudjuk simítani azt a bizonyos fertőzöttségi görbét, és ezzel elkerüljük azt, hogy az egészségügyi rendszerre egyszerre olyan sok, súlyos állapotú beteg szakadjon rá, amennyit egy időben lehetetlen ellátni.




Ebben a helyzetben néztük meg, hogy a legáltalánosabb paraméter, a napi lépésszám tekintetében a Fitpuliban milyen tendenciát látunk. Az alábbi grafikonon feltüntettük felhasználóink napi átlagos lépésszámának alakulását az elmúlt hetekben.

Jól látható, hogy az intézkedések előtti időben a hétköznapokra és a szombatokra vonatkozó lépésszámhoz képest a vasárnapi jellemzően jóval alacsonyabb értéket mutat, vagyis ekkor a lépésszámon alapuló fizikai aktivitás jóval kisebb. (Az adatoknál csak az adott napon 0-nál nagyobb lépésszámmal rendelkező felhasználók értékeit vettük figyelembe az átlagértékek meghatározásánál.)

KORÁBBAN ÍRTUK

A test tunya, mozgatni kell! Ötből négy tizenéves nem mozog eleget

A 11 és 17 év közötti korosztályban ötből négyen nem sportolnak eleget az Egészségügyi Világszervezet (WHO) első ilyen jellegű elemzése szerint. Emiatt kárt szenved a gyerekek egészsége, agyfejlődése és társas képességeik is.

Ugyan a Fitpuli adatai a járványhelyzetre vonatkozóan csupán tájékozódási összehasonlításra alkalmasak, és nagyon kevés adat áll rendelkezésre a szigorúbb intézkedések meghozatala utáni időszakra, azonban az alábbiakra merünk optimistán következtetni:

  • A 2020. március 16-a utáni hétköznapokra vonatkozó adatok a korábbi időszak vasárnapjaira jellemző tartományban mozognak.
  • Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy partnercégeink is elkezdték tömegesen home office-ba küldeni munkatársaikat.
  • Illetve talán annak a jelét is láthatjuk, hogy felhasználóink élnek a szociális távolságtartás eszközével, és hozzájárulnak a járvány elleni küzdelem sikereihez.

A magunk részéről mi nagyon örülünk rögtönzött felmérésünk eredményének, és mindenkit csak biztatni tudunk, így tovább! Nagyon fontos most ezeket a terjedést lassító intézkedéseket mindenkinek, egytől egyig betartania, hogy megakadályozzuk az elkerülhető egészségkárosodást, és csökkentsük a halálozást!




#FlattenTheCurve

(Nyilvánvalóan meg kell emlékeznünk a felmérésünk korlátairól is: az adatbázis magyar adatokat használ, a Fitpuli felhasználói köre nem reprezentatív minta, és az adatfelvétel időtartama sem elegendő hosszú távú következtetések levonására.)

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...