A Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) több mint 10 milliárd EUR díjbevételt ért el (2019-es előzetes eredmények) Az (adózás előtti) eredmény meghaladja a fél milliárd EUR-t, valamennyi vállalatunk meghozta a koronavírussal kapcsolatosan szükséges intézkedéseket – közölték.

  • A díjbevétel kb. 10.4 milliárd euróra nőtt (közel +7.7%)
  • Az (adózás előtti) eredmény közel 522 millió euróra emelkedett (közel +7.4%)
  • A combined ratio jelentős javulással 95.4% (-0.6 százalékpont)
  • Az egy részvényre jutó eredmény 2.59 EUR-ra növekedett (+27%)
  • Javasolt osztalékemelés: 1.15 EUR részvényenként (+11%)

A Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) kiemelkedő eredményeket ért el 2019. évi előzetes eredményei alapján. A koronavírussal kapcsolatban is megtettük a szükséges intézkedéseket:

Pénzügyi eredményeink immár negyedik éve értek el jelentős javulást. Ezek az eredmények megerősítik piacvezető pozíciónkat Ausztriában és a közép-kelet-európai régióban, továbbá alátámasztják, hogy piacaink növekedési potenciált jelentenek, mellyel az elmúlt 30 évben sikeresen éltünk. Kétségtelen, hogy a koronavírus hatással lesz a Csoportra, üzletünk fejlődésére, ennek lehetséges mértékét vizsgáljuk. Felhívtuk munkatársaink és ügyfeleink figyelmét a biztonsági és védelmi intézkedésekre, továbbá biztosítottuk a folyamatos üzletmenetet valamennyi országunkban. Folyamatos kapcsolatban vagyunk biztosítótársaságainkkal, hogy elősegítsük a vírus megfékezését. Ugyanakkor a jelen helyzettől függetlenül – immár a negyedik egymást követő évben – jelentős osztalékemelést (részvényenként 1.00 euróról 1.15 euróra) fogunk javasolni a Közgyűlésnek a 2019. évi pénzügyi év vonatkozásában, az előző évben elért kiváló üzleti teljesítmény okán. Ez 15%-os növekedést, ill. 4.5%-os osztalékhozamot jelent.

– nyilatkozta Elisabeth Stadler, vezérigazgató.

Hazai kommentár

Portálunk kérésére Almássy Gabriella, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója is küldött egy rövid kommentárt a 2019-es eredményekhez.

Almássy Gabriella, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója. | Fotó: UNION Biztosító.

Büszkeséggel tölt el minket a VIG csoporthoz tartozni, a 2019-es számok önmagukért beszélnek. A magyar biztosítási piacon az UNION is azért dolgozik, hogy a csoporthoz méltó eredményeket érjen el, ezt kívánom magunknak a 2020-as évben is. Jelen pillanatban a koronavírus okozta kihívásokkal kell megbirkóznunk. A zavartalan ügymenet érdekében a szükséges intézkedéseket meghoztuk, a felelős gondolkodás jegyében lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk ügyfeleinkért és munkatársainkért egyaránt.

– nyilatkozta Almássy Gabriella, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...