Kövesse Facebook oldalunkat!

Egyre népszerűbb a Magyar Államkincstár ingyenes állampapír szolgáltatása, amellyel tavaly több mint háromszor annyian vásároltak állampapírt, mint 2013-ban. Ez idő alatt a kincstári ügyfelek állampapír állománya a négyszeresére nőtt – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Ha állampapír, akkor Magyar Államkincstár – szögezte le az államtitkár

Egyre többen választják a Kincstár állampapír forgalmazással kapcsolatos szolgáltatásait. Míg 2013-ban 130 ezer aktív értékpapírszámlát vezetett a Kincstár a lakossági ügyfelei részére, addig 2019-ben már több mint 450 ezret. A lakossági ügyfelek értékpapírszámláján tartott összeg még ennél is nagyobb mértékben emelkedett:

A Kincstár lakossági ügyfeleinek állampapír állománya 2013-as az 500 milliárd forintról tavaly 2000 milliárd forintra nőtt.

– ismertette az adatokat Tállai András.

  • A lakossági állampapírok vásárlása a magyar emberek számára előnyös, és hazánk stabilitását is erősíti – összegezett az államtitkár.
  • A jelenleg az egyik legjobb befektetés a magas kamatozású Magyar Állampapír Plusz (MÁP+), ugyanis öt év alatt összességében 27 százalék feletti hozamot biztosít.

KORÁBBAN ÍRTUK

MABISZ: Több mint 140 millió előleget kaptak a tavaly márciusi tömegbaleset károsultjai

Az egy évvel ezelőtti, az M1-es autópályán bekövetkezett tömeges baleset hatósági vizsgálata még nem zárult le, de a magyarországi biztosítótársaságok már több mint 140 millió forint jogcím nélküli előleget fizettek ki a károsultaknak, és ennél is nagyobb összeget tartalékolnak a további kifizetésekre

Nem csak a kiöregedés veszélye fenyegeti a hazai KKV birodalmak vezetőit

Közismert jelenség, hogy szenved a hazai KKV szektor az utódlási problémáktól, a rendszerváltáskor alapított cégek vezetői kiöregednek, a felépített birodalmakat pedig nincs kinek átadni.

A Magyar Államkincstárnál érdemes állampapírt vásárolni

A Kincstárnál jobb konstrukciót egyetlen más pénzintézet sem kínál, hiszen a MÁK-nál az értékpapírszámla-vezetés ingyenes, és a jegyzés, az adás-vétel, az újrabefektetés, a kamat- és törlesztésfizetés is díjmentes. – jelentette ki az államtitkár.

Mindezek mellett készpénzfelvételi díj és pénzügyi tranzakciós illetékfizetési kötelezettség sincs, amellyel a lakosság további költségek alól mentesülhet.

– sorolta az előnyöket.

Az emberek számos különféle díjtétellel szembesülhetnek, ha az állampapírt bankokon, vagy más pénzügyi szolgáltatókon keresztül veszik meg, amely az MNB becslése szerint egy átlagos, állampapírt tartó háztartásnak évente mintegy 16 ezer forint költséget jelent.

A Kincstárnál történő számlavezetés választásával ezeket a költségeket teljes egészében meg lehet spórolni.

– mondta az államtitkár.

  • Ráadásul az állampapír vásárlás a Webkincstáron és a mobilkincstáron – a Kincstár internetes forgalmazási rendszerein – keresztül rendkívül egyszerű, gyors és kényelmes, mindössze néhány kattintással elintézhető.
  • A Kincstár azokat is kiszolgálja, akik személyesen eljárva intéznék pénzügyeiket.
  • Már hetvenhat állampapír forgalmazó helyen van lehetőség személyes ügyintézésre, így például ezeken a helyeken olyan népszerű állampapírokat is lehet vásárolni, mint a MÁP+, vagy a Babakötvény.



Kiemelkedően teljesítenek az állampapírok

Tállai András kitért arra is, hogy a lakosság mellett az ország versenyképességének további javításában is kiemelkedően teljesítenek a lakossági állampapírok, amelyek az ország külső sérülékenységét is csökkentik. Tavaly év végére ugyanis a központi költségvetés adósságának a devizaaránya – az Államadósság Kezelő Központ nyilvántartása szerint – a 2011. évi 52 százalékról 2019. december 31-én 17 százalékra mérséklődött.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...