Kövesse Facebook oldalunkat!

Késeléses támadásban hárman megsérültek vasárnap London déli részén. Egyikük állapota életveszélyes. A támadót a rendőrök lelőtték.

A Scotland Yard “terrorizmushoz kötődőnek” minősítette az incidenst, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a támadás körülményeit még vizsgálják.

A londoni rendőrség hivatalosan bejelentette azt is, hogy az elkövető a helyszínen meghalt.

  • Az első rendőrségi beszámoló két sérültről szólt, de a Scotland Yard vasárnap esti újabb közleménye szerint a támadó három embert sebesített meg, mielőtt a helyszínre vonuló fegyveres rendőri egységek lelőtték.
  • A rendőrség esti tájékoztatása szerint az egyik sérült életveszélyes állapotban van, egy másik könnyebben sebesült meg.

A harmadik sérült sebesülései a közlemény szerint nem életveszélyesek.
Mindhármukat kórházba szállították.

Szemtanúk a közösségi médiafelületeken arról számoltak be, hogy három lövést hallottak, miután a rendőrség megérkezett.

  • Vannak olyan – egyelőre nem megerősített – beszámolók is, hogy a támadó az öngyilkos robbantásos merényletekben használt szerkezethez hasonló mellényt viselt.
  • Egyes – szintén nem hivatalos – értesülések szerint az elkövető a rendőrség elől menekülhetett autójával, mielőtt elkövette a támadást.

A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész forgalmas főutcáján, a Streatham High Roadon történt. Az út egy rövid szakasza köré a rendőrség kordont vont, de a környéket nem zárta le. A Scotland Yard közölte azt is, hogy a helyszínt teljes mértékben ellenőrzése alá vonta.

A rendőrség kérte az incidensről felvételeket készítőket, hogy “józan eszükre hallgatva” szabjanak korlátot az általuk készített fotók és videók terjesztésének, különösen azoknak a felvételeknek az esetében, amelyeken a helyszínre kivonult rendőrök is látszanak.

Előzőleg a közösségi médiafelületeken megjelentek olyan felvételek, amelyek közelről mutatják a támadóhoz fegyverrel a kezükben közelítő rendőröket.

Legutóbb november 29-én történt késeléses terrortámadás Londonban. Annak a merényletnek az elkövetője, Usman Khan a London híd közelében két embert megölt, hármat megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték.

  • A brit igazságügyi minisztérium néhány nappal később közölte, hogy a kormány sürgősséggel felülvizsgálja a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását.
  • A bejelentés előzményeként kiderült, hogy Usman Kahnt terrorcselekmények előkészülete címén 2013-ban 16 évnyi börtönre ítélték, de már 2018 decemberében próbaidőre szabadlábra helyezték.
  • A tervezett szigorítások alapján a terrorcselekményekért és az egyéb, szélsőséges indíttatású bűncselekményekért megállapított börtönbüntetéseket az elítélteknek az utolsó napig le kell majd tölteniük, az enyhítés mérlegelésének lehetősége nélkül.
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...