Kövesse Facebook oldalunkat!

Huszonnégy millió forintért kelt el egy 20 karátnyi briliánssal ékített platina, art deco stílusú nyakék a BÁV karácsonyi aukcióján – közölte csütörtökön az intézmény az MTI-vel.

A cég történetének legértékesebb ékszerkollekcióját árverezték kedden és szerdán, több mint 300 karátnyi briliánssal.

Gorka Lívia kísérleti kerámiáiból kettő is egymillió forint feletti összeget ért el, Hasadás című alkotása megismételte a novemberi életműrekordot 1,8 millió forintos eladási árával.

A legmagasabb árat az art deco ékszerek érték el, a nyakék mellett egy karkötő 14,4 millió forintért kelt el.

A legmagasabb árat – 1,5-1,5 millió forintot – Nádler István Rózsaszín gesztusa és Nagy Sándor Kőből szabadult című szobra érte el.

Szinte maradéktalanul elkeltek az ezüst asztalneműk, illetve egyéb műtárgyak.

Az árverés legnagyobb licitharcát egy Herendi-tányér váltotta ki. Az 1860-ban, mindössze néhány példányban Scitovszky János, Esztergom érsekének megrendelésére készült, kínaizáló stílusú tányér hosszú licitharcot követően 11-szeres áron, 900 ezer forintért adták el.

KORÁBBAN ÍRTUK

A karácsonyi aukció második napján kortárs festmények és szobrok kerültek kalapács alá

Az árverés különlegessége volt, hogy az 1930-as, 40-es években született klasszikus modern alkotók és a fiatal kortársak alkotásai együtt szerepeltek. Az árverés a külföldön is nagyra értékelt magyarokkal indult, a szokásos népszerűség övezte a világviszonylatban legtöbbet eladott művész, Victor Vasarely szitanyomatait, de Maurer Dóra, Keserü Ilona vagy Vera Molnár grafikáért is sokan harcba szálltak.

A Vajda Lajos Stúdió művészei közül ismét ef Zámbó István és feLugossy László szürreális képei voltak a legnépszerűbbek, ef Zámbó István Részlet a Boldog sivatagból című munkája 900 ezer forintért kelt el. Nagy volt a kereslet azonban a szentendrei művészek absztrakt alkotásai iránt is, sokan licitáltak egy-egy Deim Pál- vagy Aknay János-képre. Ebből a műfajból mégis Konok Tamás művei voltak a legkeresettebbek.

A főművek közül Mazzag István Talán című, 1986-os nagyméretű pop art és a neoavantgárd között egyensúlyozó festménye 1,4 millió forintért kelt el.

Ugyanennyiért vásárolták meg Sváby Lajos balkáni konfliktust feldolgozó Nem messze tőlünk című olajképét is – közölte az intézmény.

A Magyarországon érdemtelenül alulértékelt szobrászat alkotásai közül a legmagasabb leütési árat Nagy Sándor Kőből szabadult című márványszobra érte el, 1,5 millió forinttal. Nagyon jól szerepeltek Botos Péter interaktív üvegszobrai és többek között Erdei Sándor sokat publikált Kék kiszebaba című alkotása is

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...