Kövesse Facebook oldalunkat!

Csaknem kétezer káreseményt okozott a csütörtöki vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a térségi kormányhivatal pénteken az MTI-vel.

Kármentesítenek

Mint írták, a károk felszámolása folyamatban van, a kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a károsultaknak segítséget nyújtson. Román István kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke a helyszíneken tájékozódik a vihar után kialakult helyzetről.

Közleményük szerint a kormányhivatal építésügyi szakemberei segítséget nyújtanak az önkormányzatok vis major kérelmeinek benyújtásához. A megyei agrárgazdasági kamarával együttműködve pedig megkezdődött a mezőgazdasági károk felmérése is. Azt is vizsgálják, hogy az állattartó telepeken milyen fennakadást okoz az áramkimaradás.

Mindenütt óriási összefogás tapasztalható a településeken, a szakemberek, az önkormányzatok polgármesterei, munkatársai nagy erőfeszítéssel dolgoznak a károk felszámolásán, a lakosság segítésén.

– olvasható a közleményben. Hozzátették, a kormányhivatal minden rendelkezésre álló eszközt bevet, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet.

A kormánymegbízott Seszták Oszkárral, a megyei közgyűlés elnökével közösen felhívást intézett a karitatív szervezetekhez, arra kérve őket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel segítsenek a bajba jutottakon – írták.

Foto: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...