Kövesse Facebook oldalunkat!

Minden eddiginél magasabb, 71 pontos értéket ért el a munkavállalói bizalmi index szeptemberben, ami az előző év hasonló időszakához képest 1, az előző negyedévhez képest pedig 2 százalékpontos emelkedés – közölte a BNP Paribas Cardif biztosító a Medián céggel közösen készített szeptemberi munkaerőpiaci kutatásának megállapítását az MTI-vel.

A mérőszám azt fejezi ki, hogy egy 100 pontos skálán a munkavállalók mennyire bíznak abban, hogy jelenlegi foglalkoztatójuk hosszú távon is munkalehetőséget biztosít majd számukra.

Emelkedett újbóli elhelyezkedés megítélésével kapcsolatos optimizmus

A BNP Paribas Cardif Munkaerőpiaci Stabilitási Indexe 1200 ember személyes megkérdezésén alapul és figyelembe veszi azt is, hogy az alkalmazottak milyen lépéseket tennének munkahelyük megtartása érdekében, amennyiben az veszélybe kerülne.

Kiss Márk István, a BNP Paribas Cardif biztosító vezérigazgatója a közleményben rámutatott arra, hogy az újbóli elhelyezkedés megítélésével kapcsolatos optimizmus is meredeken emelkedett az elmúlt időszakban, a két évvel ezelőtti 41, illetve a tavalyi 50 után idén szeptemberben már 56 ponton állt.

A jelentésből kiderült, hogy a megkérdezettek körében 92 pontot mértek azzal kapcsolatban, hogy mennyire bíznak a jelenlegi munkahelyük fennmaradásában. Az elmúlt egy évben 90 és 93 pont között ingadozott ez az érték, míg a korábbi években nemcsak, hogy erősen ingadozott, de többször is 80 pont alá zuhant.

Öt évig biztosnak gondoljuk az állásunkat

A felmérés szerint a férfiak 79, a nők 74 százaléka érzi úgy, hogy állása több mint öt évig megmarad, illetve a férfiak 75 százaléka és a nők 72 százaléka látja biztosnak a saját pozícióját a jelenlegi munkahelyén. A legbizakodóbb korcsoportot a harmincas korosztály jelenti 75 ponttal, a 18-29 éveseknél 69 pontot, a 40-49 éves korosztálynál 71 pontot, míg az 50-59 éves korcsoportnál 69 pontot mutat a felmérés, a 60 felettieknél pedig 63 pontot regisztráltak.

Ugyanakkor új állás keresésével kapcsolatban a kor előrehaladtával csökken az optimizmus: a 18-29 és a 30-39 éves válaszadók 48-48 százaléka, a 40-49 évesek 38 százaléka, a 50-59 évesek 33 százaléka érzi úgy, hogy könnyen vagy nagyon könnyen találna magának új, a szakmai képzettségének megfelelő állást, amennyiben a jelenlegit elveszítené.

A fővárosban a legoptimistábbak

A legoptimistább munkavállalók továbbra is a fővárosban élnek, míg ott 75 pontot, addig a városban és a falvakban élőknél 70-70 pontot mértek.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...