A Vienna Insurance Group adózás előtti nyeresége 5,5 százalékkal, 233 millió euróra emelkedett az idei fél évben – áll a cégcsoportnak az MTI-hez eljuttatott jelentésében. A biztosító díjbevétele 3,6 százalékkal 5,150 milliárd euróra nőtt a június végével záródott hat hónapban.

A biztosító – a prémium életbiztosítási üzletágat leszámítva – minden területen díjbevétel növekedésről számolt be. Kiugróan, 18,8 százalékkal emelkedett a díjbevétel a balti államokban, 18,3 százalékkal Horvátországban és 11,6 százalékkal Szerbiában.

A Vienna Insurance Group díjbevétele Magyarországon 125,6 millió eurót tett ki, ami 2 százalékos bővülés éves összevetésben. A biztosító magyarországi adózás előtti nyeresége 31,2 százalékkal, 3,1 millió euróra javult. 

A cégcsoport 25 országban van jelen, több mint 25 ezer embert foglalkoztat, piacvezető

Ausztriában és a kelet-közép-európai régióban egyaránt. A Vienna Insurance Group részvényeivel a bécsi és a prágai tőzsdén kereskednek.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...